Xaz Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 (edytowane) Witam, szukam notebooka, allegro odpada :P wymagania co do niego stawiane nie będą zbyt wysokie - net(skype, www), filmy, office. Ale co najważniejsze musi posiadać 1gb ramu, od razu wgrany system (wg mnie lepiej XPka, ale coraz mniej takich, więc vista może być z musu) oraz wbudowaną kamerke. oczywiście dvdrw, wielkość dysku bez znaczenia. Jakoś bardziej ufam platformie intela, obstawiam za grafą x3100, jak widze sis czy coś tam to od razu odpada, ew. jakieś ati/nV Z moich typów to co upolowałem: http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=8090 [najbardziej odpowiada] http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=8002 [podobny do poprzedniego] tylko słyszałem że acery nie są takie dobre i solidne :huh: i czy gdyby zrezygnować z tej kamerki to może udało by się znaleźć coś tańszego? bo niewiele ma wbudowaną. A i najlepiej aby był jak najtańszy :wink: Edytowane 26 Grudnia 2007 przez Xaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 core duo vs. celeron m?? zdecydowanie core duo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 dobra bardziej chodzi o to czy acer sie nada :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 dobra bardziej chodzi o to czy acer sie nada :P A dlaczego ma sie nie nadać? Mam Acera Extense 5620z już parę miesięcy i fakt może idealnie wykonany nie jest ale jak za te pieniądze to jestem bardzo zadowolony i gdybym miał drugi raz wybierać wybrałbym to samo. Z tych 2 co podałeś to chyba rozsądniejszym wyborem będzie Core Duo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 zastanów się tylko czy nie warto dołozyć kapkę do czegoś solidniej wykonanego np hp... Oszczenosc mozę sie nie opłacić jak zobaczysz tego lapka za np rok :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 mam stycznosc z roznymi notebookami i acer wypada zdecydowanie najgorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Xaz - nowa seria acera z tego co czytałem jest lepiej wykonana, i serwis też jest dużo lepszy w razie potrzeby :-) a co do notebooków to myślę iż to może być ciekawa propozycja : http://www.sprzetkom.pl/index.php?main_pag...oducts_id=31311 w miarę dobra karta graficzna , 1gb ramu , klawiaturę numeryczną i wygląda dość solidnie poza tym ma 2 lata gwarancji i za niewielką dopłatą możesz mieć 2gb ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz16 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Ja kupiłem 2 dni temu laptopa ASUS X51RL. Jak najbardziej polecam. Dałem za niego 2249zł razem z torbą i myszką. Dane techniczne: Procesor: Pentium Dual Core 1.6Ghz Ram: 2GB Grafika: ATI Radeon Xpress 1100 (najlepsza nie jest ale NFS Most Wanted na średnich detalach chodzi super) Dysk: 120GB Posiada czytnik kart pamięci, 4 USB, oczywiście Wifi, nagrywarka DVD. Laptop był bez systemu. Bez problemu zainstalowałem Win Xp. Sklep w którym kupowałem dodawał od siebie stery do kompa bo asus dawał tylko do visty. Jak na razie lapek sprawuje się super. Nie mam żadnych problemów. Szczerze go polecam. Kupowałem na www.primakomp.pl (odbierałem go osobiście) Jak by były jakieś pytanie to proszę pytac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zakup już został dokonany, osoba dla której miałem wybrać notebooka kierując się mniej więcej moimi zaleceniami zakupiła Lenovo N200 TY2BAPB: http://www.ram.net.pl/product_info.php?pro...5d78392afc7d291 mam nadzieje że się nie zawiedzie, w środe odbiór. Co powiedziecie na ten wybór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 koleżanka ma tą grafę i jest lipa jak narazie ale ponoć są stery które dają dużo do wydajności! Jeśli będziesz się bawił i dojdziesz do tego jaki te stery będe wdzięczny za wiadomośćna PW :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 niestety nie przyjdzie mi się nim bawić, a przynajmniej nie narazie. Wymagania co do grafy są bliskie zeru :] ale mam nadzieje że AOE3 pójdzie na min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 ale jakbyś kiedyś mieł czas i to wykminił to napisz bo mnie się troszkę nie chce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...