Skocz do zawartości
Forrest Gump

Zestaw Do 3tys

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym jeszcze w tym roku wymienic pcta na cos nowego w granicach 3 tys z monitorem. Sam zlozylem cos takiego:

Procesor: Intel Core 2 Duo E4600, 2.4GHz, 800FSB, 2MB Cache, LGA775, 65nm, BOX 455zł

Płyta główna: MSI P35 NEO3-F, P35, DualDDR2-1066, SATA2, RAID, GBLAN, CrossFire, ATX 289zł

Pamięci: A-Data 2x1024MB Extreme Edition DDR2 800MHz CL4 (4-4-4-12-2T) Overclocking DIMM 178zł

Dysk twardy: Seagate Barracuda 7200.10; 160GB, Serial ATA/300, 7200RPM,2MBcache,NCQ,RoHS 166zł

Nagrywarka: LG SuperMulti DVD+/-R 20x, DVD+RW 10x, SecurDisc, Lightscribe, bulk (k.czarny) 105zł

Karta graficzna: Sapphire Radeon X1950 PRO. 256 MB GDDR3, 256 bit, PCI-E, TV/DUAL DVI, bulk 444zł

Obudowa: Cooler Master obudowa komputerowa Elite 332 czarna ( bez zasilacza ) 161zł

Zasilacz do obudowy: Corsair zasilacz CMPSU-450VXEU 450W 240zł

Monitor: Samsung SyncMaster 19'' 940NW srebrny WIDE 625zł

Cena: 2662zł

co myslicie? cos byscie odjeli, dolozyli, zamienili? :) z gory dziekuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz cos jeszcze kasy, a masz, to pomysl nad lepszą kartą graficzną

nie wiem co to za kosci, ale na twoim miejscu poszukal bym kingstona 4x1gb na elpidach..

no i oczywiscie komp pod o/c

i jadymy :D

zamiast E4600 za 455zł wzial bym E4500 za 365zł bo w sumie malo czym sie rożni, a te 90 zł moglbys wtedy dolozyc do czegos innego.

http://sklep.proline.pl/shop.php?prodid=CORE2DUO+E4500+2.2G

Edytowane przez panterml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak krecisz kompa to kup proc e2160 selekta z forum i wyjdzie prawie na to samo a taniej bedzie, plyte glowna na msi neo2-fr albo jak chcesz taniej a tez dobrze to abit ip35-e

zaoszczedzona kaske na pewno bedzie warto przeznaczyc na radka hd3850

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor: Samsung SyncMaster 19'' 940NW srebrny WIDE 625zł

CO do tego to myślę ze lepszym posunięciem będzie jakiś LG za 300 - 400zł. Myślę że lepszy nie jest potrzebny a po co przepłacac? reszte kasy mógłbyś wydać na karte graficzną. :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO do tego to myślę ze lepszym posunięciem będzie jakiś LG za 300 - 400zł. Myślę że lepszy nie jest potrzebny a po co przepłacac? reszte kasy mógłbyś wydać na karte graficzną. :razz:

No sory ale monitor to sie kupuje raz na dwa - trzy komputery (lub 5-6lat) więc nie ma co trupa kupować. ja bym przyoszczędził na procku i kupił E2140, płyta MSI NEO-F click ( nie NEO3-F !!). Pamięci są dobre tyle że kolega nic nie pisał czy sie bawi w OC czy nie, aczkolwiek starczą np Goodramy 800 2x1GB ~120zl. Podsumowując oszczędzamy 350zł - 150zł idzie do grafy i kupujemy HD3850 ~600zł reszta w LCD. Moze popularny BENQ ~830zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi