vENiZE Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Witam Jutro spodziewam się ostatniego ogniwa modernizacji, tj. 4gb ramu. I tu pojawia się pytajnik. Chciałbym zainstalować Vistę Ultimate X64 - jakoś mnie "ciągnie" do nowego. Czy po cięciach "ile-tylko-się-da" będzie mniej wydajna od XP X64? Jeśli tak to o ile? Oczywiście priorytetem gry, ale różnica w granicy błędu pomiarowego mnie nie interesuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Sam od jakiegos czas gryzlem sie z tym problem, ostatecznie zostawilem XP x64, nie mam z nim problemow. Vista x64 lubiala przywitac niebieskim ekranem podczas startu, po zainstalowaniu SP1 BSOD byl za kazdym razem.. wszystkie banki obsadzone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 8GB ramu :) Czy jest jakaś różnica między 4GB a 8GB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 AFAIK nie ma żadnej. A tak w ogóle chyba mamy takie same unibike'i ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 8GB ramu :) Czy jest jakaś różnica między 4GB a 8GB ? AFAIK nie ma żadnej. A tak w ogóle chyba mamy takie same unibike'i ;] Swego czasu bardzo spodobal mi sie programik SuperCache II a gdy dostal po 2Gb na kazda partycje, praca na komputerze naprawde stala sie przyjemniejsza i szybsza.. Fajnie byloby miec 16GB, postawic RamDisk i na niego wrzucic caly program i obrabiane pliki. Co do Unibike'a, calkiem mozliwe, w cenie do 1.5k ciezko cos lepszego (nowego) znalezc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Na lapku mam Viste i przy włączonej Operze, jakiś tam firewalli mam zużycie procka ok 10%. Gdyby producent nie zainstalował mi fabrycznie tego OSu to nie zabierałbym się za niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...