Skocz do zawartości
Romil

Problem - Instalacja Urządzenia Wielofunkcyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem ze sterownikiem(albo raczej z jego instalacją) do drukarki urządzenia wielofunkcyjnego Samsung SCX-4200. Urządzenie jest nowe i chcę je zainstalować. wszystko robię wg. instrukcji jednak podczas instalacji sterowników, ster od drukarki nie chce sie zainstalować. Ster od skanera przechodzi, dalej: "Błąd instalacji sterownika drukarki ..." instalator leci dalej i na koniec dziękuje za wspólnie spędzony czas.

Niby rozwiązanie jest proste - zły ster, ale nie ma tak łatwo:

-Mam Winde XP 64-bit, na płytce są stery dla tego xp`ka - nie chce sie zainstalować z tej płytki

-ściągnąłem z neta stery dla xp 64 - też nie pomogło

-urządzenie raczej działa - kseruje i skanuje

-Windows wykrywa nowe urządzenie

-już bym zrozumiał gdyby to sie zdarzyło na jednym kompie, ale na drugim pod Windowsem XP 32-bity jest ten sam problem...

Pomocy...

info:

Kompy raczej nowe: pentium d 2,166GHz; 1,5GB RAMu; WIN XP 64bit sp1

drugi to laptop: toshiba satellite pentium m, RAM256mb, WIn XP 32bit sp2

Urządzenie działa przez USB

Czy 200MB miejsca wolnego na C: to problem??

Instalowałem na innym dysku też.

Kilka osób już sie wypowiadało na forum o tym sprzęcie. Czy miał ktoś podobne problemy? Czy tylko ja mam takiego pecha :mur:

Edytowane przez Romil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi