Zedo Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 MAM Plyte głowna Gigabyte i tuner philips 7134rf i mam taki problem: kiedy wlacze program do ogladania wlacze sobie jakis obojetnie jaki kanal to mam na ekranie wczasie ogdadania duzo krese ktore mrugaja.Ale jak wloze ta karte do pci 1 od Agp to obraz mam OKI>czemu tak jest ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamZ Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Wydaje mi sie że to coś z przerwaniami poprostu jak źle chodziło tuner miał te same przerwanie co grafa albo jakaś inna karta, tak to z tunerami bywa. Kiedyś pół dnia spędziłem przy komie przekładając karty tak żeby wszystko było OK, tylko że u mnie komp sie zawieszał i mam tuner PixelView. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zedo Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Ja tez probowalem na pszystkich i tylko na 1 PCi chodzi ok.Wiec co mi radzisz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Działo Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Jest to związane z systemem przerwań. Jeżeli jakieś urządzenie multimedialne np: karta dzwiękowa i tuner dostaną to samo IRQ to powiduje to problemy. Poprostu musisz kombinować nie ma rady :) PS. IRQ są pokazywane w tabelce podczas uruchamiania systemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamZ Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Jest to związane z systemem przerwań. Jeżeli jakieś urządzenie multimedialne np: karta dzwiękowa i tuner dostaną to samo IRQ to powiduje to problemy. Poprostu musisz kombinować nie ma rady :) PS. IRQ są pokazywane w tabelce podczas uruchamiania systemu :) Dokładnie, musisz kombinować z kartami i przekładać aż nie będzie żadnych problemów. U mnie problem rozwiązał sie jak wymnieniłem płyte na 8RDA+ tam są dwie szyny PCI jedna dla wszystkiego co jest zintegrowane na płycie (dzwięk, sieciówka, USB itd.) a druga dla kart PCI i AGP i teraz mam stabilmość na 101% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zedo Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 a mozecie bardziej podpowiedziec??Bo az tak bardzo na tych przerwaniachsie nie znam i nie wiem jak to ustawiac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Działo Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 A masz juz jakieś PCI zajęte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zedo Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 NArazie mam tylko KArte sieciowa i Tuner i obraz brzytki.Ale jak wyciagne sieciowke toobraz jest o wiele ladniejszy.Wiec z 5 pci mam 3 jeszcze wolne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Działo Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Zobacz taką kombinację: trzeci od dołu tuner a pod nim sieciówka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...