Pivek Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 witam wszystkich forumowiczów! dział CPU wydaje mi się najlepszy na ten temat potrzebuję przeprowadzić testy pokazujące różnice wydajnościowe pomiędzy platformami zbudowanymi na P4 Northwood 2.4 (to jeet komputer taty), a C2D E6750 (to mój nowy komputer). Ponieważ tacie najbardziej zależy na szybkiej obróbce wideo (przetwarzanie filmów z kamery na DVD, konwersja DivX) chciałbym właśnie takie testy zrobić. Czy ktoś z was wie jak to się robi? Chciałbym mieć pewność, że wielordzeniowość/wielowątkowość będzie wykorzystana i że na każdym z kompów test będzie ustawiony optymalnie pod dany sprzęt. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 witam wszystkich forumowiczów! dział CPU wydaje mi się najlepszy na ten temat potrzebuję przeprowadzić testy pokazujące różnice wydajnościowe pomiędzy platformami zbudowanymi na P4 Northwood 2.4 (to jeet komputer taty), a C2D E6750 (to mój nowy komputer). Ponieważ tacie najbardziej zależy na szybkiej obróbce wideo (przetwarzanie filmów z kamery na DVD, konwersja DivX) chciałbym właśnie takie testy zrobić. Czy ktoś z was wie jak to się robi? Chciałbym mieć pewność, że wielordzeniowość/wielowątkowość będzie wykorzystana i że na każdym z kompów test będzie ustawiony optymalnie pod dany sprzęt. Z góry dzięki za pomoc! click Prescott 2,8GHz vs E6750 - niestety NorthWooda nie ma w zestawieniu ale wyniki były by podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Przerobienie filmu DVD na divx. Tymprogramem spróbuj: http://www.autogk.me.uk/ Kiedyś przerabiałem film na P4 HT i pamiętam że wykorzystywał oba wątki. Powinien byc dobry do porównania obu systemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...