kap00ch Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 aktualnie jak wiecie mam XPka 1700+ ktory na luzie kreci sie do 1769 mhz , raz poszedl na 1826 a potem sie obrazil :( i tu pytanie probowalem mu zamalowac mostki ok...12 razy:P i za kazdym razem cos nie tak raz mnozniki tlyko w gore, raz tylko mnoznik 12 itp. co gorsza nigdy nie mialem mnoznika w dol czego pragne do high FSB i....zabralkem sie w week end za kolejne malowqanie...przy zdrapywaniu lekko mi noz uskoczyl w bok...i bach poszedl laminat tak na duzym obszarze miedzy mostkami wiec nie ma jak teraz zamalowac bo to jest uziemiacz i sygnal elek nie pojdzie...wqrzylem sie i pogadalem z kumplem i mam teraz mozliwosc wymienic mojego zjechanego xpka na takiego samego z dowolnej wybranej przeze mnie serii za doplata 50 zeta...jak sadzicie warto? i wtedy zamalowac mostki czy po prostu cieszyc sie tym co sie ma? (ble chce wiecej) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Mysl sam :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kap00ch Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 LOL dzikei za pomoc :P liczylem na cos wiecej bo w koncu trzeba czasem kogos wykorzystac :D moze jednak ktos cos doradzi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 To zależy, czy 50zł to dużo, czy mało dla ciebie. Ja na twoim miejscu bym brał. Wziąłbym sobie dobrą serię (chyba AGOIA jest najlepsza) - może wtedy by się lepiej podkręcił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 ha !!! abo jest tak ze niektoorzy producenci wraz z nowymi biosami (lub nowymi modealami plyt) uniemozliwiaja userom opuszczanie mnoznika (chodzi o bios).Tak np jest z MSI ktoore wraz z nowymi biosami wprowadzilo taki MYK.Ponoc taka sytuacja ma miejsce za sprawą AMD ktoore w ten sposoob chce ograniczyc overclockerski proceder.... Ja tak samo mam z moim durniem - mnoznik moge jechac tylko do goory.W przypadku szybkich procesorów (w jakims stopniu na pewno) ogranicza to wejscie na fsb133. Zawsze można ciąć mostki....:)No chyba ze masz dip switche i wtedy wszystko jest git :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 aktualnie jak wiecie mam XPka 1700+ ktory na luzie kreci sie do 1769 mhz , raz poszedl na 1826 a potem sie obrazil :( i tu pytanie probowalem mu zamalowac mostki ok...12 razy:P i za kazdym razem cos nie tak raz mnozniki tlyko w gore, raz tylko mnoznik 12 itp. co gorsza nigdy nie mialem mnoznika w dol czego pragne do high FSB i....zabralkem sie w week end za kolejne malowqanie...przy zdrapywaniu lekko mi noz uskoczyl w bok...i bach poszedl laminat tak na duzym obszarze miedzy mostkami wiec nie ma jak teraz zamalowac bo to jest uziemiacz i sygnal elek nie pojdzie...wqrzylem sie i pogadalem z kumplem i mam teraz mozliwosc wymienic mojego zjechanego xpka na takiego samego z dowolnej wybranej przeze mnie serii za doplata 50 zeta...jak sadzicie warto? i wtedy zamalowac mostki czy po prostu cieszyc sie tym co sie ma? (ble chce wiecej) :twisted:W sumie... Ja bym zmienił.Jeśli wcześniej będziesz miał możliwość wypróbowania to zdecydowanie bym brał :) .Wybierasz najlepszego i potem bawisz się w odblokowywanie.A te 50 pln,niby trochę jest.Ale jak będziesz sprzedawał to pewno też więcej za niego weźmiesz. Więc mój głos zdecydowanie na tak :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 aktualnie jak wiecie mam XPka 1700+ ktory na luzie kreci sie do 1769 mhz , raz poszedl na 1826 a potem sie obrazil :( i tu pytanie probowalem mu zamalowac mostki ok...12 razy:P i za kazdym razem cos nie tak raz mnozniki tlyko w gore, raz tylko mnoznik 12 itp. co gorsza nigdy nie mialem mnoznika w dol czego pragne do high FSB i....zabralkem sie w week end za kolejne malowqanie...przy zdrapywaniu lekko mi noz uskoczyl w bok...i bach poszedl laminat tak na duzym obszarze miedzy mostkami wiec nie ma jak teraz zamalowac bo to jest uziemiacz i sygnal elek nie pojdzie...wqrzylem sie i pogadalem z kumplem i mam teraz mozliwosc wymienic mojego zjechanego xpka na takiego samego z dowolnej wybranej przeze mnie serii za doplata 50 zeta...jak sadzicie warto? i wtedy zamalowac mostki czy po prostu cieszyc sie tym co sie ma? (ble chce wiecej) :twisted: A czym ty chcesz ten mnoznik odblokowac? Olowkiem? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...