Skocz do zawartości
Slayer

Kto ma Matroxa? :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Coś mi się wydaje, że stanę się posiadaczem dość wysłużonej, ale jeszcze całkiem niezłej karty Matrox G 200 8 MB na PCI :D

Kupuję ją jako awaryjną dla siebie, na wszelki wypadek, żeby na czymś przeczekać ew. awarję ( odpukać ) czy opylenie silniejszej karty.

Pytanie- ktoś ma ją/ miał i czy są problemy z nią na starszych gierkach, moze jakaś niekompatybilność czy coś? 8)

PS- jak komuś się nudzi, to moze niech mi znajdzie jakieś testy zapyziałe tej karty :wink: Ciekaw jestem, jak się ma ten sprzecik do np. Voodoo Rush czy Rivy 128 ZX no i RIVY TNT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jaja :) Mogę sobie wsadzić dodatkowe 8 MB jako Upgrate :)

http://www.matrox.com/mga/products/upgrade...8mb_mem_upg.cfm

Oj...wtopa....37 $ ( PROMOCJA :!: )za dodatkowe 8 MB 8O 8O :lol: :lol:

http://shopmatrox.com/europe/products/cate...yID=29&Column=2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja pierwsz grafa to byl matrox millenium g200 8mb (opcjonalnie bylo 16mb) agpx2 dalem za niego bodajrze w pazdzierniku 1998 460zł karta była wporzo gierki fajnie chodzily (oczywiscie gierki z tamtych czasow) dzialal na sprzecie celek 333@375 ,64ram, cioralem w q3 ,ut i inne

powiem ci ze karta byla lepsza moim zdaniem od voodoo2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS- biorę kartę na PCI, bo jak będzie zmiana płyty to będzie problem- brak slotu AGP, bo już niedługo PCI-X , a ten jest kompatybilny ze starą platformą :)

A co do karty- zapłacę za nią niecałe 40 zł ( z kosztami wysyłki)- kupuję na Allegro. Co ciekawe- G 200 jest dalej produkowane :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS- biorę kartę na PCI, bo jak będzie zmiana płyty to będzie problem- brak slotu AGP, bo już niedługo PCI-X , a ten jest kompatybilny ze starą platformą :)  

A co do karty- zapłacę za nią niecałe 40 zł ( z kosztami wysyłki)- kupuję na Allegro. Co ciekawe- G 200 jest dalej produkowane :D

produkowana g200 teraz to karty profesjonalne obsluga wielu monitorow i takie tam kosztuja se po 3000zeta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem g200 AGP z 8mb jakies 2-3 lata temu i dokupilem sobie do niej kolejne 8mb (SGRAM'y !!!), wtedy karte kupilem za jakies 200 i pamieci za 80. i bylo extra (mnie wystarczalo). co do jakosci obrazu - dla mnie bomba !!! ale to matrox ... szybkie to to nie bylo (potem mialem tnt m64 32mb i jakos nie widzilaem roznicy, na tym kompie co w podpisie), ale grac sie dalo i 3ds-max tez fajnie chodzil ... oglnie to nie nazekalem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...