Szawel Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Witam. Ostatnio naszło mnie znów pobawić się w podbój przestworzy. Niestety na mojej płycie nie mam możliwości podpięcia mojego starego joya (na gameport), a nie chcę stosować metody z dodatkową dźwiękówką. Postanowiłem znaleźć jakiś nowy i tani joy USB ale zarazem odpowiadający wymogom symulatora. - Przepustnica to podstawa, - "hat" też być musi ;], - do tego kilka programowalnych przycisków, - wygodny dla dłoni wolant. Oraz ostatni i ważny dla mnie aspekt - cena w okolicach 50zł. (ponieważ z założenia ten joy ma być tani). W swoich poszukiwaniach taniego joya odpowiadającego tym (niezbyt wygórowanym) założeniom napotkałem następujące produkty: Praktycznie identyczny produkt oferowany przez 4 różne firmy pod różną nazwą: GEMBIRD FIGHTSTICK 3D czyli inaczej JSK-420 Speed-Link Cougar Pro Vibration Flightstick czyli inaczej SL-6631 TRACER TR-JF JetForce V2 Apollo Multimedia JS-213 Joystick Typhoon FX pozostałe dane tego wielomarkowego produktu: 12-przyciskowy, 4-osiowy, posiada wibrację, funkcja włączania/wyłączania wibracji, kontrola siły, ruchomy wokół własnej osi drążek, turbo fire. Wszystkie 4 podstawę mają dosłownie "zrypaną" z Saitekowego Cyborga Evo. Czy ktoś doda do tej listy jakiś inny model spełniający te założenia? Proszę bez postów typu "nie warto, kup Saiteka/Logi" itd. To ma być t a n i wolant do niedzielnego polatania. Edytowane 9 Stycznia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...