Matthaios84 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Mam taki problem. Podłączyłem sobie zestaw pod ABIT'a NF7-S (Soundstorm) 5.1 Wszystko gra ładnie, ale w filmach pod AC3 jest piękny dźwięk surround (grają wszystkie głośniki), jednak po włączeniu Vampire Bloodlines (silnik z Half-Life 2) gra mi tylko stereo (dwie przednie satelitki, nawet centralny głośnik jest cicho). Wszędzie w Windowsie mam ustawione 5.1 (Panel sterowania, NvMixer (ustawione 5.1 zwykłe, nie Dolby), AC3 Filter). Po wpisaniu komendy w konsoli podczas gry 'soundinfo' wyskoczyło, że dźwięk dekoduje DirectSound (Ok) i jest ustawiony na Stereo (nie OK). Czy traeba gdzieś w ustawieniach DirectX zmienić tryb na 5.1 ? Dodam tylko, że gra nie oferuje żadnej możliwości zmiany Audio (poza Enviromental Effects i High Quality Audio ;)) Jak ustawić dźwięk 5.1 w tej grze ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Jezeli gra nie oferuje to nic nie zrobisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Gra jak najbardziej obsługuje tryb surround, przecież to silnik z HL2, taka opcja jest, tylko nie wiem gdzie to ustawić :( @EDIT Coś mnie tknęło i włączyłem DxDiag, dlaczego przy teście dźwięku nie było próbki 3D ? Wszytskie inne były odtwarzane (mono, stereo, rózne częstotliwości), ale nie było próbki 3D ? @EDIT2 No i się wyjaśniło, w config.cfg trzeba ustawić opcje snd_surround "1" i działa, tylko, że grają tylko cztery głośniki (PP,LP,PT,LT i subwoofer, cenrakny milczy). Za to w Doom3 wszytsko śmiga elegancko, teraz ta gra nabiera zupełnie nowego wymiaru :) Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Matthaios84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...