Yogi311 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Witam, na poczatek krótka historia: kupilem ostatnio "nie do końca" sprawne cpu + mobo na allegro a mianowicie Soltek'a SL-86SPE2-L + P4 2.4GHz Prescott za okazyjną cenę ;). Sprzedawca pisal na aukcji ze Problem polega na tym ,że system na tej płycie wraz z tym procesorem chodzi bardzo wolno , uruchamia się "wchodzi do windows-a XP" , ale bardzo wolno kiedy mobo do mnie doszlo od razu odpalilem no i jak przypuszczalem temp cpu w biosie ~50°C, zmiana pasty na as5 na cpu i nb pomogla zbić temperaturki. "Felery", które udało mi sie namierzyć: 1:mobo raz wstaje raz nie, Ccmos kilka razy i jakos wstaje 2:jak wstanie po wylaczeniu kontrolera usb plytka normalnie uruchamia w swoim tempie winde. 3:po podlaczeniu wentyla 3pin w ktorekolwiek gniazdo powoduje wzrost temp na nb 4:po calkowitym odlaczeniu zasilania od plyty trzeba Ccmos zeby wstala. 5:plyta startuje czesciej z jedna pamiecia niz z dwoma ( w slocie od zewnątrz ) nie pisalbym tego tematu gdyby nie to ze jak juwstanie i odpali sie winda to mobo jest max stabilne, ba... potrafi nawet coś takiego: ze wzgledu na wyzej zamieszczony screen pytam sie czy mozna jej jakos pomóc ;) PS: mobo fizycznie w super stanie. Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brimstone Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Sprawdź czy nie ma jakiś mało widocznych śladów wymiany kondensatorów. Mnie to wygląda na problemy z zasilaniem płyty. Może był robiony jakiś vMOD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Sprawdź czy nie ma jakiś mało widocznych śladów wymiany kondensatorów. Mnie to wygląda na problemy z zasilaniem płyty. Może był robiony jakiś vMOD ? pisałem ze ideał wygląd, wyczułbym tzn zauwazyl zmiany w mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 zmien baterie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 nie działczy dalej jak nalzey, btw zauwazylem ze po wyladowaniu dwoch kondensatorów i ponownym wlaczeniu zasilania na mobo plytka zawsze rusza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...