he_avy Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Witam Dorwałem ostatnio na złomie takiego spalonego „trupa” i wpadł mi do głowy nowy pomysł :) Voice Machine czyli slabiutki komputerek (zintegrowana grafa ,muza bez żadnych kart rozszerzeń bo i tak nie ma ich gdzie upchnąć z wbudowana kamerka internatowa i zestawem słuchawkowym wbudowanym w mikrotelefon. Po prostu do netu i wideo-rozmowy przez skype, icq czy gg. Płyta główna to jakieś mini mobo (24,5x24,5) sprawdzałem wejdzie bez problemu 1 hdd również zmieści się i dvdrom. Od spodu 2 wicherki z góry jakąś kratownica gdzie by ciepło mogło umykać. Największy problem to zasilka bo nie ma gdzie jej żywcem upchnąć Obudowa jest totalnie spalona ale jest z aluminium i bez problemu można to wszystko oczyscic Ad.1. Lcd graficzny niebieski negatyw i idealne miejsce na niego – wiadomo do czego Ad.2 w górnym rzędzie cztery diody w dolnym włączniki power ,reset, on/off wicherków i on/off słuchawki(przełączanie na nią w monecie rozmowy) Ad 3.w tym miejscu myślałem umiejscowić kamerkę internetowa np. taka To na razie tyle tytułem alfa projektu Pozdro Edytowane 11 Stycznia 2008 przez he_avy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 A ja proponuje klawiaturę zostawić w spokoju i podłączyć pod nią numpad przyda się do wybierania numeru :) Klawisze funkcyjne też można by zostawić i przypisać im jakieś makra: regulacje głośności, uruchamianie aplikacji itp. Coś tam przypasujesz do obrazków :) A kamerkę dać jak w wideofonach tzn pod słuchawką. A ten wyświetlacz to do czego ? "Lcd graficzny niebieski negatyw" wideo konferencja na nim będzie ciekawym przeżyciem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...