Skocz do zawartości
he_avy

New Projekt - Voice Machine

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dorwałem ostatnio na złomie takiego spalonego „trupa” i wpadł mi do głowy nowy pomysł :)

Voice Machine czyli slabiutki komputerek (zintegrowana grafa ,muza bez żadnych kart rozszerzeń bo i tak nie ma ich gdzie upchnąć z wbudowana kamerka internatowa i zestawem słuchawkowym wbudowanym w mikrotelefon. Po prostu do netu i wideo-rozmowy przez skype, icq czy gg.

Płyta główna to jakieś mini mobo (24,5x24,5) sprawdzałem wejdzie bez problemu 1 hdd również zmieści się i dvdrom. Od spodu 2 wicherki z góry jakąś kratownica gdzie by ciepło mogło umykać. Największy problem to zasilka bo nie ma gdzie jej żywcem upchnąć

Obudowa jest totalnie spalona ale jest z aluminium i bez problemu można to wszystko oczyscic

Dołączona grafika

Ad.1.

Lcd graficzny niebieski negatyw i idealne miejsce na niego – wiadomo do czego

Ad.2 w górnym rzędzie cztery diody w dolnym włączniki power ,reset, on/off wicherków i on/off słuchawki(przełączanie na nią w monecie rozmowy)

Ad 3.w tym miejscu myślałem umiejscowić kamerkę internetowa np. taka

Dołączona grafika

To na razie tyle tytułem alfa projektu

Pozdro

Edytowane przez he_avy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja proponuje klawiaturę zostawić w spokoju i podłączyć pod nią numpad przyda się do wybierania numeru :)

Klawisze funkcyjne też można by zostawić i przypisać im jakieś makra: regulacje głośności, uruchamianie aplikacji itp. Coś tam przypasujesz do obrazków :)

A kamerkę dać jak w wideofonach tzn pod słuchawką. A ten wyświetlacz to do czego ? "Lcd graficzny niebieski negatyw" wideo konferencja na nim będzie ciekawym przeżyciem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi