bikitie Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Witam. Poszukuje dysku ktory ma sluzyc jako backup innego dysku + przechowywac filmy. Wiem ze tematow takich bylo od groma ale im dluzej je czytam tym bardziej staje sie zdezorientowany. Jedni wrecz czcza Seagate, a inni pluja na niego wychwalajac WD, Hitachi ... Dlatego wiec zalozylem nowy temat. Dysk i obudowe mam zamiar zakupic za max 260 zl (nie, nie proponujcie troche lepszych za dodatkowe 40 zl ;P). Dysk powinien byc w miare cichy, nie grzejacy sie bardzo w miare wydajny (chociaz i tak przez USB bedzie latal wiec nie wiem co z tej wydajnosci przetrwa). Obojetnie ata lub sata. Prosze o jakies odpowiedzi. Z gory dziekuje. No chyba tyle oczekuje. Prosze o w miare szybkie odp. bo chcialbym zakupic dysk jeszcze w tym tygodniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Jeżeli cichy i miare wydajne to Samsung chyba (chociaż trafiłem na chroboczące Samsungi). Sam mam Seagate (2 sztuki różne) i sobie chwale i polecam. Do WD mam uprzedzenie, Hitachi złe nie jest lecz raczej mało popularne u nas. Ogólnie jaki nie weźmiesz będzie dobrze bo każdy dysk ma tylu zwolenników ilu przeciwników. Bierz ten który tańszy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikitie Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 a moze cos dokladniej ? Raczej kazdy z producentow ma jakies nieudane modele... wiele zapewne takich Seagateow jak i Samsungow, WD ktore halasuje i robia za kaloryfer . Chodzi mi bardziej o te wlasnie okreslone udane modele. Sa jakies ciche serie itp? Nie znam sie na tych oznaczeniach, opini jest malo, a jak juz sa to zazwyczaj sprzeczne. Bo w sumie nie sztuka jest wydac kase a potem miec jakiegos chrobota.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...