Rosti Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) Witam ! Dostałem w końcu oczekiwaną paczkę z qoolingu i zabrałem się za montaż. D-Tek Fuzion Cpu Laing DDC 12V 1T Noiseblocker BlackSilent XL1 120mm x3 Black Water O-Tank 170 Feser One 1L UV Blue Zalman ZM-GWB8800 GTX Black Water Advanced 123 rev. 2.0 Innovatek wąż 8x10mm Przezroczysty 2 metry Pasta termoprzewodząca Arctic Silver 5 - 3,5 g Temperatury : CPU Idle : 30 Stress : 45 GPU Idle : 41 Stress : 49 Rev 2.1 ( Najnowsze ) Zrobiłem małą modernizację. Skupiłem się głównie na kabelkach aby je jakoś pochować "po kątach" (done). Pompka pójdzie na dół i planuję kupić jakiś ładny top do niej. Zastanawiam się też nad tygon'em bo b. ładnie wygląda lecz nie wiem czy go wcisnę w sm 8/10. Wszystko zalane faser'em więc i 2 katody UV będą. (done). Od Gregora666 będzie wentylek na heatpipe. (done). :wink: :wink: :wink: :wink: Foty : Rev 1.0 ( starsza wersja ) Foty Przed: Foty Po : Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Rosti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Ten laing na dysku:/ połóż go na spodzie no i ten wiszący wentylator od intela imo nie potrzebny tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) Tak jak Misiu mówi zabier lainga z dysku. Moim zdaniem konstrukcja lainga oraz samo jego działanie może nieprzyjemnie wpływać na dysk. Hmmm ogólnie to masz niezły burdel w kablach , zmień to. Mogłeś zrobić ładne wc , schuldne itp a spieprzyłeś sprawe :) Usunąłbym zatoke na dyski , sam dysk na cdrom a laing na dół i kupic mu jakiś top. Edytowane 14 Stycznia 2008 przez kądziel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość santa_rosa Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 To jest bwa z pewnie nowym shroudem. Zobacz na jej grubość. Ten wentyl na nb jest zbyteczny. Lainga trzeba przenieść. No i SLI na p35 ;] Powodzenia.. Chyba że mobo zmienisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Podlacz jeszcze nagrywarke :D Lepiej bedzie dzialac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) Tyle fajnego sprzętu w takiej lichej obudowie, normalnie zbrodnia. Brak wentyla wyciągającego z obudowy, chłodzenie chłodzenia płyty głównej. połączenia rez - zalman i D-Tek - BWA zmień kątowe na proste. Aha i zamocuj chłodnice, bo z tego co widze to trzyma sie na słowo honoru a może i nawet nie to. edit: nie potrzebne są opaski na króćcach Lainga ;) Edytowane 14 Stycznia 2008 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 A może tak: -dysk niżej a pompka w Watercool Laing Silentstar DDC-Box LT na 2 zatoki 3,5 -do Asusa powinien być taki mały wentyl dołączony do zastosowań wlaśnie przy wodzie(wszystko do chwili zwodowania mostka) -porządek w kablach by sie przydał -chłodnica na dystansach konkretnych -troche mniej tych niebieskich opasek Reszta spoko , zapowiada sie super WC-et. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 do Asusa powinien być taki mały wentyl dołączony do zastosowań wlaśnie przy wodzie(wszystko do chwili zwodowania mostka) Niestety nie dostałem takiego wiatraczka do płyty głównej :? Po odłączeniu intelowskiego fana rozpętuje sie małe piekiełko. Jutro wezmę się trochę za to i pozmieniam co nieco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Odezwij nie na PW to może sie da załatwić taki wentylek za symbolicznego browara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Tyle fajnego sprzętu w takiej lichej obudowie, normalnie zbrodnia. Hehe no fakt przydał by się jakiś TT Armor :oops: Bardzo fajny kibelek tylko drażni mnie ten wentyl od coolera. No i tak jak wspomnieli poprzednicy... porządek w kablach musisz zrobić. Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Ranken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Hehe no fakt przydał by się jakiś TT Armor :oops: Już nie reklamuj tej swojej budy bo sprzedajesz za taka cene ze zal.ru ;d Rosti daj fotki po "apdejcie " :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubaja90 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Te dystanse z tylnej części chłodnicy to własnej roboty czy zakupiłeś je gdzieś ? Muszę wiedzieć :) bo też będe musiał postawić chłodnice na nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Te dystanse z tylnej części chłodnicy to własnej roboty czy zakupiłeś je gdzieś ? Muszę wiedzieć :) bo też będe musiał postawić chłodnice na nich.Te coś z tyłu chłodnicy to 2 śrubki od wentylka (są razem z w zestawie z chłodnicą ) :lol2: Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Rosti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 IMO można było nie robić otworów w budzie pod węże do chłodnicy tylko wyprowadzić je 'tyłem' na zewnątrz i dać złączki kątowe w chłodnicy. Bo tak to masz na stałe otwory a koncepcja może Ci się kiedyś zmienić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Odezwij nie na PW to może sie da załatwić taki wentylek za symbolicznego browara.Wielkie podziękowanie dla Gregora. Wentylek doszedł do mnie dzisiaj i jest w idealnym stanie ( nówka ). B-) Na początku postu zamieściłem fotki z wentylkiem i katodami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...