qamca Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Witam, Mam pytanie odnośnie niereferencyjnych kart GF8800GT 512MB: Ponieważ nie obserwowałem rynku w ubiegłych miesiącach/latach nie wiem jaka firma jest znana z dobrych układów niereferencyjnych? Oprócz tego czy jakaś mądra głowa może mi powiedzieć które z kart Palita (8800GT ofcoz) mają 3-fazowe zasilanie? I po czym to można rozpoznać ze zdjęcia? Czy ktoś jest w stanie polecić jakieś przyzwoite niereferencyjne karty na ww. chipsecie w cenie < 900 zł? Najlepiej popierając to krótkim uzasadnieniem? Będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 jest też sobie Sparkle z pasywnym chlodzonkiem i ponoc w testach niezle wypada ... tylko ze ten radiator jest dosc delikatuśny i ciezko domontowac jakis fan czy cos :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 jest też sobie Sparkle z pasywnym chlodzonkiem i ponoc w testach niezle wypada ... tylko ze ten radiator jest dosc delikatuśny i ciezko domontowac jakis fan czy cos :Pno słuchaj z nieba mi spadasz z tym sparkle, bo właśnie wyczaiłem 2 takie karty ale coś tak podejrzliwie na nie patrze bo są najtańsze w ofercie sklepu :/ no i HDTV przez przejściówkę komponentową ?! coś dziwne rzeczy... możesz coś się więcej wypowiedzieć o tych sparklach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) zaraz znajde test ... tu na forum ktoś testował i zarazem sprzedawał ; ) http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...sult_type=posts 5 post w tym profilu ... Edytowane 16 Stycznia 2008 przez dbq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Czy ktoś mógłby mi jeszcze powiedzieć na jakich producentów można liczyć pod względem jakości układów niereferencyjnych? Rzważałem Palita (w wersji Sonic lub zwykłej z niereferencyjnym chłodzeniem, Sparkle z heatpipeami (albo nawet bez, ma atrakcyjną cenę, ale czy to nie jakiś syf?) no i ewentualnie Gigabyte z zalmanem. Czy popełniłem horrendalny błąd i przeoczłem karty jakiegoś producenta wartego uwagi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...