Skocz do zawartości
p1col0

Zestaw Do Oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Karta: Palit Geforce8800gt 1 gb

procesor: Amd Phenom 9500

płyta głowna; MSI K9A2 CF-F AMD 790X

pamiec; GEIL DDR2 2048MB PC800 DUAL 2 x 1024

+ obudowa głośniczki itp.

i pytania:

1. czy zestaw dobry pod gry ?

2>Ten 8800gt jest w podobnej cenie jak do 512 mb.Nie przepłacam dużo( kolo 4 dych).Czy te karty z 1gb maja jakiś haczyk?(obie z palita)

3.Lepiej ten phenom czy core 2 duo?patrzac przyszłościowo, gdyż nie zamierzam prędko wymienić komputera

4.jeżeli zestaw totalnie do d*** to co poradzicie za ok .2400 zł w tym sklepie ?(www.ramkomputer.pl)

5.Jaki zasilacz do tego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Zmień ramy-wszystko byle nie geile. Może penryna? :> Co do grafy bierz 512 bo karta nie wykorzysta 1024.

Zasilacz jestem za bq sp 450W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro ma byc do gier to Phenoma sobie odpusc

w zasadzie wystarczy procek pentium dual core E2160 ( 230 zl )

wykrecisz na 3GHz i styknie

jak chcesz miec cos szybszego to za okolo 650 zl bedzie za niedlugo dostepny

core 2 duo E8400 ( premiera 21 stycznia ? )

do tego plyta glowna MSI Neo2-FR ( 340 zl )

tak jak juz kolega powiedzial Geil'i unikaj

cena tego Palita 8800GT 1GB jest znosna wiec mozesz sprobowac go kupic

potem napiszesz jak sie pamieci podkrecily :)

obecnie raczej nie bedzie mialo to wiekszego wplywu na poprawe wydajnosci, ale w przyszlosci to kto wie jak to bedzie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co widzicie w tym MSI P35 Neo2-Fir. W nim trzeba przestawiac zworki recznie na plycie zeby sie podkrecalo?? Na nim nie mieszcza sie szeroki towery na cpu bo zawadzaja o pasywne chlodzenie plyty?

Foxcon P35A: Jak najbardziej godny polecenia. Pracowal u mnie ostatnio razem z e4400@3.2 2GB LLK PDP Patriot@>900 4-4-4-15 2.3v i musze powiedziec ze bylem bardzo zadowolony:)

Skoro foxconn kosztuje troche ponad 300 zl, MSI zreszta tez, to moze juz cos DFI???

np LAN PARTY?? za 304zl?? DFI Lan Party UT ICFX3200T2R/G

Nie jest to DFI takie do jakich przyzwyczaila juz seria LanParty ale jest co najmniej porownywalna z ww plytami. Gorsza wydajnosc chipsetu, ale znacznie lepsza podkrecalnosc, co w polaczeniu np z e8400 moze okazac sie znacznie lepszym rozwiazaniem niz prostsze konstrukcje typu foxconp 35a, abit ip-35e, czy msi p35 neo2-fir.

Wedlug mnie LanParty to klasa sama w sobie, do O/C oczywiscie. Innym producentom czasami sie to udaje i powstaja nawet wydajniejsze konstrukcje, jednak okazuje sie wowczas ze owe plyty sa znacznie drozsze od dfi i znow DFI RULEZ:)

A wracajac do tematu, polecany przeze mnie konfig to:

CPU: e8400: jest na allegro po 750zl, w ciagu 2 tyg powinien dotrzec do sklepow wiec cena powinna spasc, al ewarto sie sieszyc bo na pewno bardzo szybko sie sprzeda. Srednie oc na dobrym chlodzeniu to ok 4Ghz:) STABILNIE I CICHO 24/7.

Wybierajac rozwiazanie budzetowe: e2160 z rev M0. oznaczenie na pudelku SLA7Z. U mnie jest na DFI i nie mam na razie czasu sie nim zajac na powaznie, ale 3.0 powinien pojsc na chlodno.

PLYTA: DFI Lan Party UT ICFX3200T2R/G (ta do ktorej link jest wyzej) ~ 304zl

RAM: 2x 2x1GB PDP PATRIOT LLK 800 cl4 ~ 2x160zl

GRAFA: GALAXY 8800GT rev2 z dwuslotowym chlodzeniem i zworka do przestawiania napiecia GPU ~ 800 trzeba jej dobrze poszukac ale powinna byc gdzies sprzedawana, ew PALIT tez ok!

ZASILACZ: tutaj jestem kiepski, ale WIEM ze amacrox frei erde/free earth 650w jest na prawde REWELACYJNY!!!! ja kupilem niedawno za 340zl:) Polecan tez test 45 zasilaczy na www.nvision.pl

Chlodzenie: THERMALRIGHT ULTRA120 EXSTREME ~ 200, dobra obudowa z super wentylacja np COOLERMASTER DOMINATOR RC-690 ~ 300zl, i upchnac w ta bude sensownie wentylatory, tylko z glowa!

Reszta jak chcesz, ale dysk to by sie przydalo z 400GB, i SB X-Fi jakikolwiek.

To moja propozycja, nie sadze zebys kupil wszystko co podalem, ale uwazam ze kazda ztych rzechy jest najlepsza w swoin przedziale cenowym i na pewno nie bedziesz w zaden sposob na nia nazekal. A biorac e8400 + chlodzenie(ze o wodnym nie wspomne, bo troche za drogo) + buda CM+ jakikolwiek 8800gt + 4bg ramu to chyba nie bedzie mial po co na fora komputerowe zagladac przez dosc dlugi czas:)

Pozdrawiam, ocencie zestaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a więc

Pamięci: Patriot dual 2 gb 800 Mhz

Proc: Penryn e8200

karta:Palit Gf8800gt 1 GB(A co szarpnę sie na 3 dychy.Podobno maja wyjść aktualizacje, które pomogą karcie wykorzystać 1 gb)

Mobo:Foxconn p35a-s

Zasilacz: BQ SP 450w

Git ?:D

Edytowane przez p1col0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi