Dark_Reaver Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ostatnio nie jestem kompletnie w temacie co i do czego najlepiej brać ^^ zajołem się rowerkiem i sportem^^ ale wkurzyło mnie to jak mi działa hellgate london... i teraz pytanie co wymienić by poprawić wydajność kompa w grach? 400zł mam luzem plus kasa ze sprzedaży tego co ewentualnie wymienie. Podpis zawiera aktalne dane co do sprzętu, Procek@2300MHz(10x230)(więcej się nie da na ten płycie :[ , Graficzka na porcie PCI-E 4x działa 500/980@550/1100, a ramik ma prawie 800MHz CL5. Ps. przy wymianie płyty patrzcie czy ma wyjście optyczne TOSLINK na dźwięk, a mobo wymienie bardzo chętnie bo mnie wkurza niesamowicie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Poszukaj za DFI z mojego podpisu albo Abita KN9. Wydasz na to ok 100zł. Wymień swoją grafike na jakiegoś radka z serii HD 3850 i będzie gitara :) Tylko nie wiem czy zasiłka Ci wytrzyma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 dzikidaniel dobrze prawi. a zasilka wytrzyma, u mnie ciagnie to co w sigu + oc, wie u ciebie da rade spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Copper Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Radeon 3850.... chyba największy skok w grach jaki możesz osiągnąć... a proc 2,3 Ghz spoko wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Obecnie myślałem nad dołożeniem kilku zł i kupieniu HD3870, wtedy reszta by została jak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Nee,3870 jest drogi.Jak już to kup 8800 GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 sprzedaj cpu , gpu i mobo. powinieneś dostać tak ok. 500zł i może E2140 - 200 p31ds3l - 220 3850 - 540 razem 960 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 aldam fajny plan ale ma jedną wade :) na P31 będe mógł włozyć tylko 2gb ramu, a mam 4 tak, że trzeba by inną płyte szukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 No to setka na jakies mobo p35 i grafa typu 8600 gt lub x1950 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 albo kupić Gigabyte na 965P rev.3.3 S3/DS3 na allegro, za ~ 200 zł dostaniesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Nie jestem pewien czy chce mi się bawić w aż takie wymiany... miałem też przed chwilą przebłysk żeby kupić 8600gt albo x1950pro i do tego kupić karte dźwiękową Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi... dużo bardzo znowu nie gram, a głównym powodem takiego rżnięcia się gier jest też pewnie to, że grafika działa na PCI-E 4x... ta płyta mnie dobija troszki... ale da rade żyć jak potem uzbieram większą ilość kasy wymienie procka i płyte i będe szczęsliwy... a puki co to co najważniejsze wymienie :) Tylko jedno ALE co do karty dźwiękowej... obecnie dźwięk idzie mi kablem optycznym i surround mam tylko w filmach :( czy ta karta da mi a raczej będzie miał umiejętność włączenia tych efektów także w grach ? bo np. w Hellgate London jest opcja dźwięku Dolby Digital Pro czy jakoś tak ale co bym nie ustawił dalej mam stereo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 pcie 4x nie przeszkadza az tak bardzo, przynajmniej przy slabszych gpu. twoja grafa juz to prawdopodobnie lekko odczuwa, ale inwestowanie w hd38x0 lub 8800xx nie ma sensu przy pcie4x wiec albo przechodzisz na intela, albo zmieniasz mobo pod amd i potem sobie kupujesz jakiegos phenoma x2, x3 czy x4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Copper Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 A ja wątpię żeby pcie x4 było wąckim gardłem nawet dla x3850 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Źle mnie zrozumieliście :P ja mam 2 porty PCI-E jeden 16x a drugi 4x do Crossfire ;) i płyta główna chce widzieć tego radka tylko i wyłącznie w PCI-E 4x w 16x nie chce działać... ale po wyjęciu wtyczki 6PIN z niego odziwo pokazuje się komunikat żeby ją podłączyć ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...