Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To jeszcze napisz na jakim sprzęcie słuchasz.

A tak to do wyboru jakieś Audigy w rozsądnej cenie (jakieś pełne Audigy 1 lub 2 Value) albo jeśli nie wymagasz wspomagania EAXów to może cośna aurealu (jakieś Montego) albo coś od terratec-a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko po co wydawać 250 zł w sumie tylko za EAX5 który wspiera raptem kilka gierek ?

Dźwiękowo między Audigy a X-Fi nie ma bodajże żadnej różnicy. Za to jeśli chce coś do słuchania muzyki na średnim chociaż sprzęcie to Aureal będzie lepszy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie warto poczytać :)

http://pclab.pl/art17707.html

Można się ciekawych rzeczy dowiedzieć.

Po przeczytaniu można samemu podjąć decyzję jaką kartę wybrać.

Na chwilę obecną opłacalna wydaje się Audigy 2ZS :)

Z drugiej strony karta muzyczna to nie karta graficzna i starcza na spory okres czasu.

Ja na przykład w 1999 kupiłem Sb Live! (było to wtedy COŚ!) i do dziś jest to dobra karta (lepsza niż integry).

Więc może jednak ten X-Fi, bo wtedy jesteś o jedno pokolenie kart do przodu i może te 8 lat będzie OK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko po co wydawać 250 zł w sumie tylko za EAX5 który wspiera raptem kilka gierek ?

Dźwiękowo między Audigy a X-Fi nie ma bodajże żadnej różnicy. Za to jeśli chce coś do słuchania muzyki na średnim chociaż sprzęcie to Aureal będzie lepszy :wink:

owszem jest

tylko karta z czipem xfi a nie jakies value

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli wszystkie X-Fi poza Elite PRO posiadają te same przetworniki co Audigy 2ZS, Audigy 4 OEM Audigy 2 Value oraz Live!-24bit to wydaje mi się, że różnic jako takich nie powinno być (chyba op'ampy zostały te same). Chyba że >> zbynia << masz pomysł skąd się różnice w dźwięku wzięły i potrafisz je wychwycić <_<

Osobiście do słuchania muzyki karty creative to dla mnie strata kasy jak można mieć coś lepszego w niższej cenie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przetworniki może i takie same ale w kartach creativa za różnice w brzmieniu odpowiadają też inne rzeczy często te które nie powinny na przykła różne wersje sterowników. No i jakieś tam wzmacniacze operacyjne tez muszą być a przypuszczam że siedzą tam jakieś tanie modele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi