Gość Damikor Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) Witam, Posiadam neostradę 1MB z modemem chyba SpeedTouch 330 (już nie pamiętam) i na tym modemie często gubiło mi połączenie, zamiast 1mb było na speedtest.net 600/200 i nie więcej. Zastąpienie tego modemu routerem D-Link DSL-G604T pomogło, transfer teraz zawsze leciutko przekracza 1024/256 w speedteście. Z tego co wiem to neostrada jest w wariantach z różnymi modemami, chciałbym założyć ją na drugim kompie lecz nie wiem jaki modem na USB wybrać żeby wszystko ładnie śmigało. Komp będzie służyć jako serwer więc nie ma mowy o jakich kolwiek przymułkach/gubieniach połączenia. Jeśli wszystkie modemy od neo są do niczego to rozważam też zakup modemu na Ethernet, tak żeby było OK i wszystko ładnie śmigało. Edytowane 20 Stycznia 2008 przez Damikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumson Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Serwer na neo? Chyba kpisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) jumson napisał(a): Serwer na neo? Chyba kpisz.Odezwał się specjalista z forum wielotematycznego śmietnikowego :lol: A czemu by nie? :blink: Upload 512 (Na 2 kompie zamierzam założyć 6mb) styka, a istnieje takie coś jak DynDNS EOT Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Damikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 b db modem z funkcja routera http://www.proline.pl/shop.php?prodid=LINKSYS+AM200-EU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Ale to jest za drogie jak na modem z routerem, bo za 200zł mam D-Linka DSL-G624T I jak już kupować to tego, myślałem o jakimś tanim modemie do 40-50zł, ale chyba biorę Sagema Fast 800 na USB bo ponoć dobry jest ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Miałem kiedyś tego sagema i czy taki dobry jest to nie wiem. U mnie miewal humorki, czasami chodził bez poblemu bez zrywania połaczenia przez dlugi czas, a kiedy indziej znowu jak zerwał połaczenia to treba było go od usb odłaczyc i podłaczyc spowrotem bo nie chciał zastartowac :/ szcegolnie czesto to zdazało się podczas gry online. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...