gomez1982 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Posiadam aktualnie Celerona 2,8@3,3 s.478 grafa to Palit 7300 GT 256 DDR3 AGP kupiony dosłownie 2 tygodnie temu. Na dniach wpadnie troszkę kasy ale nie za dużo i stąd moje pytanie.Myślałem nad tymczasowym kupieniem procka E2180 płyty ASRock 4COREDUAL-SATA2 i 2 GB ramu DDR2 Corsair albo OCZ póki są tanie. Chodzi o to że z racji karty graficznej która jest nowa żal mi było ją sprzedać bo za dużo bym stracił.A ta płyta była by na góra rok może nawet nie i w jej miejsce trafiło by coś normalnego.Proc by pozostał i dokupiona 8800GT albo jak wyjdzie to 8800GS albo 9600. Gram mało bardziej chodzi mi o filmy HD oraz AutoCAD'a i później Inwentora, gdzie procesor nie nadąża już za nimi bo karta Palita z testów jakie czytałem spokojnie sobie z nimi radzi.Czy jest to dobre rozwiązanie? Temat o tej płycie czytałem rozważałem jeszcze też podobną płyte ASrocka ale z AM2 i też AGP ale czytałem że strasznie się grzeje i przez to jest mało stabilna.Co do zasiłki mam Chifteca 500W. Dziękuje za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 ja mogę tyle powiedzieć, że przejściowa konfiguracja to strata kasy... bez sensu kupic tą płytę skoro za ~2 miesiące masz zamiar się jej pozbyć - lepiej poczekaj albo się zadłuż i kup od razu coś sensownego na dobrym mobo + dobra karta graficzna. Wzięcie ~1000zł pożyczki to nie jest za duży problem chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Nie za dwa miesiące ale za więcej pewnie za jakieś pół roku minimalnie.Pewnie wtedy sprzedał bym ją za jakieś 100 zł więc strata nieduża mniejsza niż teraz sprzedanie dwu tygodniowego palita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...