QbaS Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 czy oprocz ecsk7s5a powstala na tym chipie jakas inna plyta?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Cytat czy oprocz ecsk7s5a powstala na tym chipie jakas inna plyta?? miejy cichą nadzieję, że nie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 juz sie dowiedzialem ze chaintech wydal takze plyte na sis 735 ale to byla mikroATX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 na SISie 735 raczej nic juz nie bylo produkowane. Gdy zobaczyli ze SIS 735 jest slabym chisetem zmienili go na 745!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 jestescie nie w temacie. Asus na tym chipsecie zrobil bardzo dobra plytę tylko ze nie byla dostępna w polsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Cytat na SISie 735 raczej nic juz nie bylo produkowane. Gdy zobaczyli ze SIS 735 jest slabym chisetem zmienili go na 745!! hmm... ten chip w testach wygrywa ze wszystkimi chipami z tamtego okresu... polecam poczytac testy, a co do 745 to jest poprostu jeo nastepca.. to tak jak z KTxxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Hmmm zgadzam sie ze wygrywal ale glownie w zastosowaniach "biurowych" a jesli chodzi o "graficzne" to cos nie bardzo jej szlo. Po 2 mialem takowa plyte(tzn ECS K7S5A). Z plyty bylem zadowolony przez 2 tygodnie. Gdy tu nagle plyta sie spalila. Spalila=czytaj w radiatorze na chipsecie powstala wypalona dziura!!! Zreszta nawet w monu max peyna bylo widac duza roznice w poruszaniu kursorem myszy!!! Co tu jeszcze napisac. Co do stabilnosci to bym sie klocil. Aha no i chyba co niektorzy wiedza ze byly problemy z pamieciamy DDR. Tzn wydajonosc na tej plycie byla wieksza przy zastosowaniu DIMM`ow niz DDR`ow..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Cytat Hmmm zgadzam sie ze wygrywal ale glownie w zastosowaniach "biurowych" a jesli chodzi o "graficzne" to cos nie bardzo jej szlo. Po 2 mialem takowa plyte(tzn ECS K7S5A). Z plyty bylem zadowolony przez 2 tygodnie. Gdy tu nagle plyta sie spalila. Spalila=czytaj w radiatorze na chipsecie powstala wypalona dziura!!! Zreszta nawet w monu max peyna bylo widac duza roznice w poruszaniu kursorem myszy!!! Co tu jeszcze napisac. Co do stabilnosci to bym sie klocil. Aha no i chyba co niektorzy wiedza ze byly problemy z pamieciamy DDR. Tzn wydajonosc na tej plycie byla wieksza przy zastosowaniu DIMM`ow niz DDR`ow..... do zastosowan graficznych to wydaje mi sie, ze powinno sie uzywac dobrej karty graficznej... mam mobo na tym chipie i wszystkie gierki smigaja super.. mam (mialem) tez porownanie z komputerami o podobnej konfiguracji na innych chipach (czesto skaldam kompy) i nie stwierdzilem roznic wydajnosci w wyswietlaniu grafiki 3d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 jaki byl model tego asusa na sis 735 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 nie pamietam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 jaki byl model tego asusa na sis 735 - a7s333 cosik takiego ale czytalem ze wiecej z nim problemow niz z k7s5a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 miałem do czynienia z tym Kobianem Miałem ECS k7s5a W czasach gdy powstał ten chipset nalepszym VIA było KT266 SIS wyprzedzał go możliwościami i ceną :) dopiero VIA KT 333 mu dorównało) bardzo szybko został wprowadzony SIS 745 Który wnosił tylko kilka poprawek, raczej kosmetycznych w stosunku do 735 (jak oficjalna obsługa DDR PC 2700, choć nieoficjalnie 735 wspiera PC 2700) Obecnie najnowszym dziełem jest SIS 746 (AGP3.0, USB 2.0, ATA 133) Dlatego, że SIS 745 bardzo szybko zastąpił 735 Sporo producentów, głównie ze względów marketingowych zdecydowało się na zastosowanie tego właśnie chipsetu. Na przykład MSI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Ten kobian wygląda toczka w toczke jak ecs! A poza tym słyszałem że Leadtek szykował kiedyś płytę na sis735, ale nie wiem czy w ogóle wyszła - jeśli nawet to w Polsce możemy pomarzyc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rych Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Było kilka płyt na SIS 735, ale jak to zostało wcześniej powiedziane wszystkie te płyty nie były dostępne w Polsce. Sam mam taką płytkę i muszę powiedzieć, że jest stabilna i nie miałem z nią jeszcze ani jednego problemu. Problemem jest OC, ale jakimś tam wyjściem jest update biosa na jakąś ciekawą nieoficjalną wersję. A probelmy z płytką pojawiały się (u znajomego) na Win98se - zwis za zwisem ! Po zmianie na XP NIC ! Jeszcze nie miał ani jednego problemu - a system działa już ponad miesiąc ... Zersztą znam 6 osób, które mają ECS K7S5A i żadna z nich nie ma nawet najmniejszych problemów z płytą ! A historie, że na Dimach jest mniej wydajna niż na DDRach możemy włożyć między bajki ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 zgadzam sie z rychem na temat ddr.......ja niedawno zapodalem 2x256ddr333Mhz i chodza bardzo ladnie......i to w dodatku jedna kosc dwustronna a jedna jednostronna....takze akurat w moim przypadku nie ma problemu z pamieciami...co do mobo to uwazam ze te plyty ktore wyszly nieco pozniej sa troche gorsze pod wzgledem awaryjnosci...sam widzialem na wlasne oczy jak kolesiowi padla pod xp jak grzebal cos w wordzie ...myslelismy ze to zasilacz ale po testach wyszlo ze mobo... moj egemplarz to raczej jeden z pierwszych......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 eh.... klopoty z pamieciami na sise 735 byly gdy skladano athlona z sdramami i gdy probowano prace w trybie asynchronicznym mem/cpu. Jak sie zapoda ddr-y to jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 leadtek takze wydal plyte na sis 735 a wie ktos czy mozna zapodac bios od leadtek do ecs-a ma fajne opcje (zmiana napiecia na CPU, mem, agp) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 QbaS napisal Cytat leadtek takze wydal plyte na sis 735 a wie ktos czy mozna zapodac bios od leadtek do ecs-a ma fajne opcje (zmiana napiecia na CPU, mem, agp) imho nie, to zalezy od konstrukcji mobo a nie asmego chipsetu. A tak mi sie przypomnialo ze kiedys na toms hardware testwoali jakiegos chaintecha na sis735 i wyszedl gorzej 8O od ecsa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 miałem długo, k7s5a, mialem rozne problemy, ale si eokazalo ze k7s5a na tym chipsecie potrzebuje dobrego zasilacza, i pamieci, np moja płytka na sd ramach stabilnie chodziła tylko na kingstonach (sdr) na innych zdazały sie czestrze bądź zadsze zwiechy. Ta sprawa z zasilaczem jest sprawdzona, kolega z serwisu, zlozyl bardzo duza liczbe kompow na tej plycie, i wracaly tylko te ze slabymi zasilaczami typu, 235 W Codegen i te sprawy, po zmianie na cos leprzego problemy znikały całkowicie. Wiec plyty na sis 735 ( przynajmneij te od Ecs'a) sa stabilne, z tym małym hazcykiem w postaci zasilazca i pamieci - sam ją miałem i chodził komp jako brama internetowa po 2 tygodnie bez resetu - urzywany po 12 -17 godzin na dobe. Co do wydajnosci, to jest ona na poziomie kt 266/266a, mialem okazyjna zmiane z k7s5a na shuttla ak32a 266a, w 3d marq roznica +/- 100 punktow, w testach pamieci niemal identycznie ( sdr ) a ddr na korzysc chipsetu via Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 co do zasilaczy to sie nie zgodze u mnie na 200W (niestety) Codegen chodzi stabilnie jak skala ale po podlaczeniu 2 dyskow cd-rom- i nagrywarki brakowalo juz mocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Cytat co do zasilaczy to sie nie zgodze u mnie na 200W (niestety) Codegen chodzi stabilnie jak skala ale po podlaczeniu 2 dyskow cd-rom- i nagrywarki brakowalo juz mocy ja tez nienapisalem dokladnie, raczej chodzilo moi o procki xp, wtedy to byly palomino, ona maja wiele wiekrzy pobor mocy, nagrywarke 2 dyski i cd roma mialem, plyta byla niestabilna, zawieszala system na rozne sposoby, zmiaa zasilaza pomogla w 90%, a jak zmenilem pamieci na kingstony to wogle zapomnialem coto jest wiecha komputera :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Ja mam tą płytka na zasiłce 235W jakiś total noname nawet nie codogen. Fakt procek nie zbyt prądo rzerny ale pamięci miałem do niedawna SDR noname i chodziła ok teraz wymieniłem na DDR i chodzi bomba i tak wogóle to dlaczego w PL to można kupić tylko VIA pod AMD ??? Czemu nie sprowadza się moba na SiS746FX i pewnie nie będzie się sprowadzać na SiS748. Dziwny jest ten kraj. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 bo pewnie ludzie z hurtowni naczytali sie ze sis to gowno kilka ecs padlo i boja sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Ja protesutuje i chce równouprawnienień dla SiS'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 za to sis 746 rox znowu jest tak jak bylo z sis 735 , pobil wszystko , prucz nforceow , chociaz bardzo nieiwle mo brakuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Tylko dlaczego nie ma go w polsce :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 oj widze ze panowie malo lub krotko siedza w plytkach byl jeszcze Leadtek Winfast niedostepny w polsce dosc dobry do o/c chyba najlepsza plytka na tym chipsecie. Chipset ma bardzo wazna zalete nie dzieli sie na dwa Bridge's jest jeden Bridge i tyle! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Cytat oj widze ze panowie malo lub krotko siedza w plytkach byl jeszcze Leadtek Winfast niedostepny w polsce dosc dobry do o/c chyba najlepsza plytka na tym chipsecie. Chipset ma bardzo wazna zalete nie dzieli sie na dwa Bridge's jest jeden Bridge i tyle!Czytaj wszystko przecież Paszczu mówił o Leadteku. A z drugiej strony co komu z płyty dostępnej tylko za granicą ?? A tak wogóle to jest już SiS 748 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 juz takze pisalem o leadteku probowalem do ecs wgra bios od niej ale niestety plyta nie wstaje i w takich przypadkach przydaje sie programator do biosu :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...