7ubY Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 witam serdecznie sam zlozylem nizej przedstawiony zestaw, a moje pytanie jest nastepujaca: czy cos w tym zmienic/zamienic czy moze pozostawic tak jak jest ? Procesor - Intel Core2 Quad Q6600 2,40 GHz (S775) BOX Płyta głowna - Asus Striker Extreme nVidia nForce 680i SLI Karta graf. - GeForce 8800 GTS Asus Top 512MB TV & 2x DVI (PCI-E) RAM - GeIL Dual Ultra 2x 1GB DDR2 800 MHz HDD - WD Caviar GP-16 500GB WD5000AACS 16MB cache SATA-III Napęd - LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H55L LightScribe Zasilacz - Corsair CMPSU-520HXEU - 520W co do procka to zastanawiam sie jeszcze nad: Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz (S775) BOX pamiec można też - GeIL Dual Black Dragon 2x 1GB DDR2 800 MHz CL4 , choc nie wiem czym to sie rozni od ultra ? bardzo dziekuje za opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 E8200/8400 będzie lepszy niż Q6600 jeśli chodzi o pobór prądu i wydzielane ciepło. Poza tym 4 jajka TYLKO do BARDZO POTRZEBUJĄCYCH PROGRAMÓW GRAFICZNYCH sie przydają albo do OBRÓBKI VIDEO. Płyta to przerost formy nad treścią moim zdaniem-będziesz robił SLI? Bierz Foxconna P35A-S który na 100% obsłuży Penryna ewentualnie coś innego na P35. Ramy bierz Corsairy albo OCZ, Geile dobre nie są. Co do dysku jestem za Seagate 500GB 7200.11 32MB cache. Zasilacz można brać BeQuiet Straightpower 450-550W. Jedynie napędu bym nie zmieniał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Popieram zestaw Miguela Procesor : Intel Core2Duo E8200 - 559 zł Chłodzenie procesora : Scythe Mugen - 149 zł Płyta Główna : ASUS P5N32-E SLI - 620 zł Pamięć Ram : OCZ 2x2GB 800MHZ Titanium - 349 zł Karta Graficzna : 2x Palit 8800GT Super 512MB - 1518 zł Zasilacz : Corsair 520W - 320 zł HDD : WD 500GB 16MB Cache AAKS - 360 zł Napęd : Pioneer DVR-212D SATA - 105 zł Tylko zamiast e8200 to E8400 mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> i i grafiki np gts:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Grzechu zakochałeś się w BeQuietach ? Corsair bardzo dobry zasilacz :) Penryn 8400 Płyta Główna : ASUS P5N32-E SLI - 620 zł <jak jest laikiem to po co mu płyta na nForce ? problemowa Foxcoon dobry ew. MSI Neo2 8800GT Zotac wersja AMP niewiele słabsza od GTS 512 MB;] 2x2 GB Black Dragon 500GB Seagate 5 lat gwarancji Nagrywarka Asus, Miałem LG i nie czytał połowy płyt .. Zasilacz zostawić Obudowa fajna NZXT Hush Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuZeK Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 i dwa dyski w matrixa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Do Piwora:P Taka płyta główna zeby było SLI a jak wiadomo na P35 nie ma sli A Corsarze dobre bardzo dobre zasilacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7ubY Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 na poczatku wielkie dzieki za liczne odpowiedzi, nie spodziewalem sie tak sporego i szybkiego odzewu ;] (zeby miec wieksze porownanie napisalem nawet taki sam temat na innym forum) do czego ma sluzyc komp ? przede wszystkim do grania i ogladania filmow wczesniej myslalem o chipsecie p35 (gigabyte lub abita), lecz nie obsluguje SLI, ktore chcialbym miec dla zwiekszenia wydajnosci graficznej jesli chodzi do pamiec i plyte to myslac o plycie asusa nie bralem pod uwage pamieci ocz`a ze wzgledu na liczne skargi, ze "kosci" maja problem akurat z tymi plytmi. co prawda na tego strikera polasilem sie troche ze wzglegu wygladu, bowiem zamierzam kupic obudowe z oknem na bocznej sciance i te chlodzenie+podswietlenie, ktore posiada plyta asusa napewno super sie by prezentowalo. zreszta slyszalem, ze chipset nVidia nForce 680i SLI jest bardzo dobry. powracajac do pamieci to gdyby dzialalyby na plycie (asusa badz jakiejs innej) to wybralbym OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Reaper EPP CL4-3-3 Heatpipe , lub PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 EPP 800MHz CL4 procek, jezeli tak stanowczo doradzacie mi quad`a to w takim razie tak jak pisalem biore Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz (S775) BOX, za rada Galvatron`a jeszcze troszke sie wstrzymam do pokazania sie nowych biosow, zeby nie bylo problemow z sli i penryn`a (zdaze chociaz dopiescic konfig, za wasza pomoca ;D ) jeszcze co do hdd to zamiast WD wezme Seagate 500 GB Barracuda 7200.11 (32MB, Serial ATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mansonfan Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) ciągle tylko krytykujecie Striker Extreme'a za wyglad/cene, a moze koles ma kase albo mu sie ta plyta zwyczajnie podoba... ja nie mam SLI grafiki nie mam szczegolnie dobrej a chodzi na strikerze bo...może i podoba mi sie, co wy chcecie od tej plyty glownej.... @topic ...zestaw dobry aczkolwiek jak mowiono wczesniej 4 rdzenie bym zmienil na 2 a zasilacz...wszyscy tak tu chwala te Corsairy, ale ja tam ich nie znam i zawsze polecam Chiftec'a. Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Mansonfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 chipset nforce 680 jest starszy od p35.OCZ mają problem podobniesz z Foxconnem p35a-s. I jesli komp do gier i filmów to 2 jajka koniecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mansonfan Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 chipset nforce 680 jest starszy od p35.OCZ mają problem podobniesz z Foxconnem p35a-s. I jesli komp do gier i filmów to 2 jajka koniecznie. 2 tak ale 4 to juz marnotractwo <_< chyba ze kolega grafik :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Napewno nie grafik:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mansonfan Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Napewno nie grafik:P w takim ukladzie polecam spokojnie 2 rdzenie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 wszyscy tak tu chwala te Corsairy, ale ja tam ich nie znam i zawsze polecam Chiftec'a. bo Corsarz trzyma napięcia a na Chieftecu skaczą ( wiem bo mam :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Nowe chiefteki są podobno głośniejsze od konkurencji, a corsarze są ciche, jak jest w rzeczywistości to nie wiem, bo nie bawiłem się corsarzem. Co do wahania napięć, to w testach zawsze chiefy dobrze pod tym względem wypadały. Nie wiem jak te nowe, ale moja stara 360 z 1 linia 12v (17a), procem na 3ghz, 4 gb ramu i karcie po v modzie trzyma od 11.99-12.01v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...