Skocz do zawartości
jappko

Full House Za 3200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przeglądałem przyklejone zestawy, jednak w moim przypadku, potrzebuje czegoś więcej niż wnętrzności dlatego odważyłem sie założyć nowy topic.

Jako, że ceny i osiągi sprzętu zmieniają się z dnia na dzień a ja już dość długo w tym nie siedziałem chciałem prosić o złożenie kompa do 3200 zł +/- 100 zł. Wiem, ze jest tu wielu ludzi którzy dokładnie wiedzą co sie opłaca a co nie, dlatego prosiłbym o zestaw w którym cena/wydajność będzie najwyższym poziomie ;)

Nie proszę tez o podawanie linków (choć mile widziane) czy pisanie od razu cen, to sobie spokojnie mogę znaleźć sam. Dodam tylko, że o/c odpada, bo zestaw nie jest dla mnie.

Zastosowanie raczej do gier, więc grafika to ważna sprawa.

Potrzebne: Full House

- mobo

- procek

- ram

- HDD

- buda

- monitor, 19" LCD

- 1 napęd dvdrw

- zasilacz

- mysz, klawiatura

- głośniki

Na wszystko: 3100-3300 zł

Z góry dziękuje za wszystkie zestawy i drobne porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nic nie dasz rady pomysleć / poszukać?

A więc

mobo : Foxconn P35A-S --- ok. 350 zł

procek : e8200 --- ok. 560 zł

ram : jakieś goodramy 800 mhz lub kingstony 667 mhz (bo jeśli nie podkrecasz to nie ma potrzeby lepszych) 120zł/140zł

hdd Seagate 250GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.10 215 zł

obudowa : może cooler master z serii elite? 130 zł

grafika : hmmm tu bedzie dylemat bo cena i jeszcze raz cena moze 88GT bo ktos pisał ze mozna go juz wyrwać za 700 zł z groszami więc moze a jeśli nie to radeon 3870 lub geforce wersja z 256 mb na pokładzie tylko radze barać raczej ATI jeśli nie dasz rady zdobyć 88GT z 512mb.

Reszta to jak wezmiesz sobie wypalacza to proponuje firme LG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi