mister_p Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Witam wszystkich! Wybieram właśnie obudowę do nowego sprzętu i zastanawiam się poważnie nad aplusem qubic (alternatywą dla niego jest CM centurion 534). Jeśli miałbym wybrać aplusa, to od razu decydowałbym się na delikatne zmiany we frontpanelu, w związku z czym potrzebuję pewnych wymiarów - mam nadzieję, że któryś z posiadaczy tej budy na forum będzie mógł pomierzyć frontpanel i mnie poratować. A więc do rzeczy - oto wymiary jakie mnie interesują: 1) bok "kratki" w lewym dolnym rogu panelu (tej podświetlanej diodami) 2) średnica przycisków power i reset (jeśli to możliwe to średnica otworów montażowych pod nimi) 3) odległość od plastiku frontpanelu do blachy z przodu obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTom Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Spytaj moze kolesi z obudowy.info z nimi jest dobry kontakt i bynajmniej nie zlewają człowieka jak w komputronie. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mister_p Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Już za późno - zamówiłem sobie qubica. Najwyżej będę musiał nad nim mocniej popracować. Jak odbiorę budę to sam pomierzę wszystko i wymiary wrzucę do tego wątku - może komuś się przydadzą na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mister_p Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Obudowa doszła, komputer złożony - czas na wnioski ;) najpierw wymiary o które pytałem: - bok "kratki" z przodu: 42mm - odległość od przedniej blachy do tworzywa z przodu: 30mm - średnice przycisków: power 20mm, reset 15mm Przyciski są zrobione ze srebrnego plastiku z przezroczystym "oczkiem" pośrodku - w przysku power jest zamontowana power led, a w przycisku reset - hdd led. Z tyłu diody w tych przyciskach są zalane czymś silikonopodobnym. Niebawem będę je demontował to zobaczymy jak odchodzą. Niebieskie podświetlenie z przodu może w nocy być zbyt nachalne więc też idzie do rozebrania - diody spod kratki podepnę (przez przełącznik żeby można było je na noc odciąć) jako podświetlenie do wskaźników które będą wskazywały dovoltowanie wentylatorów. Na uwagę zasługuje to, że co prawda buda ma z przodu otwory do przykręcenia wentyla 120mm, to włożenie go na miejsce wymaga lekkiego odgięcia na czas montażu szyny do dysków. Przedni panel zrobiony jest z jakiegoś gumexu bardzo przyjemnego w dotyku i świetnie wyglądającego. Boki i wierzch są polakierowane na czarno i mogą swobodnie służyć kryminologom do zdejmowania odcisków palców ;) Ogólnie jestem zadowolony z zakupu - blacha jest odpowiednio gruba - nic nie wibruje. Mogłaby być co prawda zdejmowana płyta pod mobo, ale i tak za ok. 120pln nie ma co narzekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...