Skocz do zawartości
tomasz_lbn

Maly Problem Z Logowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam maly, w sumie nie szkodliwy problem ale siedze juz z pol godziny i nie wiem jak sie go pozbyc, mianowicie.. wczoraj zainstalowalem gre crysis, przez przypadek w instalacji wzialem "standardowa" i nie dosc ze mi zainstalowalo na c:\ProgramFi.... to w dodatku zainstalowalo mi jakis smiec do gry po sieciu, ktroy od razu odinstalowalem, ale swoje zdazyl namieszac, problem w tym ze gdy wlaczam komputer musze wybrac uzytkownika "siebie" bo tylko takie konto jest:) a chcialbym wrocic do normalnosci, czyli, wlaczam kompa i mam winde bez wyboru zadnych kont,moje pytanie: jak wylaczyc ten ekran z wyborem konta???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne zainstalowałeś .NET Framework 2.0 zobacz czy w START/Panel sterowania/ Dodaj usuń programy.. jest tam .NET Framework.. jak tak to sprobuj go usunac i zrestartuj komputer..i napisz czy sie zmienilo

Edytowane przez Komixx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne zainstalowałeś .NET Framework 2.0 zobacz czy w START/Panel sterowania/ Dodaj usuń programy.. jest tam .NET Frameowrk.. jak tak to sprobuj go usunac i zrestartuj komputer

nie ma NET Framework 2.0 na liscie, instalowalem nie dawno NET Framework 2.0 (jakis program wymagal, ale to przed zmiana windy bo od paru dni mam swiezy sys.) i nie bylo czegos takiego, ale przypomniales mi o jednej rzeczy, tez na starym systemie cos chcialo instalacji Net framework 1.1 i tez mialem pozniej ekran z tym logowaniem, ale i tak zmienialem winde wiec to olalem.

Moze ktos ma inne pomysly? moze poprostu gdzies w ustawieniach mozna wyl. ten ekran?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Panel sterowania -> Konta użytkowników i zobacz czy są tam konta inne niż Twoje i gosć ... jak tak to te inne usuń/wyłącz :)

Np NET instaluje sobie taki profil, który jest ukryty, ale powoduje mimo wszystko wyświetlanie ekranu logowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

start>uruchom>msconfig>zakładka boot.ini, tutaj zmieniasz co potrzebujesz.

Napewno nie.

Chodzi o autologowanie. Najprościej ustawić je w programie TweakUI (Logon\Autologon - wpisujesz w okienku swoją nazwę profilu). W panelu sterowania\Konta użytkownika można też włączyć klasyczny ekran logowania, co przyspieszy uruchamianie systemu.

Edytowane przez slawex1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym skorzystać z tematu bo podczas logowania wyskakuje mi taka wiadomość >Logowanie

Jak się tego pozbyć?? Instalowałem messenger i musiałem utworzyć tam konto ale korzystałem z niego <1minuty i usunąłem wszystko a wiadomość pozostała. Outlook sprawdzałem jest pusty na tym koncie pocztowym windows live również usunąłem wiadomości.

Edytowane przez marcin.mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi