Skocz do zawartości
Tomcool

Zasilacz Do Niewymagajacego Sprzetu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam sie jaki dorzucic zasilacz do wlasnie takiej konfiguracji jak w opisie tematu ( E2160 + G31 + 2GB RAM + dysk itp.. ). Chcialbym sobie pozwolic na lekkie o/c z ciekawosci (ewent. jak sie uda zostawie 2,4 GHz na stale ), a po czasie dorzucic jakas srednia grafike (typu 7300GT, moze 8600)

Nie mam zbyt wiele kasy i chcialbym zaoszczedzic. Z wlasnych poszukiwan zostaje mi maly dylemat - czy wystarczy Chieftec 350W czy raczej walic w 400 albo nawet 450 (jakies 50% drozszy). A moze nawet da sobie rade ten Fortronik 350W.

Dzieki i pozdrawiam!

Edytowane przez Tomcool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten fortron jest drogi jak cholera! od 140zl na skapcu a na allegro ni widu ni slychu.

Modecom wydaje sie calkiem niezly, kosztuje kolo 100zl, razem z przesylka 115

Moge kupic Chiefteca (12 cent. went.) GPS 350 za 110 zl.

Ktory bedzie lepszy - MC350 czy ten Chieftec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHo na zasilaczu nie powinno się oszczędzać , jak masz troszkę więcej kasy to amacrox (choć to podobna konstrukcja co modecom)

dysk może być caviar lub j/w

EDIT

z tych dwóch to raczej MC

Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie dzieki, ale czy napewno potrzeba takiej potegi do mojego lekkiego sprzetu :P ten Amacrox zaczyna sie od 150zl

W takim razie bede myslal o MC350

PS. Sorry chlopaki w pierwszym poscie nie chodzilo mi o dysk tylko zasilacz :P

Edytowane przez Tomcool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie dzieki, ale czy napewno potrzeba takiej potegi do mojego lekkiego sprzetu :P ten Amacrox zaczyna sie od 150zl

W takim razie bede myslal o MC350

PS. Sorry chlopaki w pierwszym poscie nie chodzilo mi o dysk tylko zasilacz :P

chieftec jest jak najbardziej OK! np wersja 400W koło 140zł

Fortron to juz raczej na styk, po dokupieniu grafy i oc moze byc blado

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi do mojego sprzetu specjalisci z sekcji zasilaczy polecili delte 350w (ale TYLKO model AB-4A) i nawet po wykreceniu smiga swietnie, jeszcze nie mialem ani jednej zwiechy lub innych objawow niestabilnosci... a kosztowala 50 zl na allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź Chiefteca 350W lub Modecoma MC 350W, jak masz mniej pieniędzorów to Deltę 350W AB-4A z Allegro za 55zł - jej jedyną wadą jest krótka miesieczna gwarancja. Chieftec i delta są lepiej wykonane niż Fortron. MC nie ma silniejszej linii 12Vniż Chief, sumaryczne ograniczenia są identyczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, zapomnialem dodac, ze jestem maniakiem ciszy. Z tego co widze, ta fajna Delta to b. dobry zasilacz, tyle ze pewno glosny bo ma maly wiatrak.

Tym niemniej Chieftec wypada miernie w porownaniu z modecomem jak chodzi o prad (12V).. zobaczcie sami:

Modecom MC350

a

Chieftec GPS-350

czy to prawda?

juz bym bral Chiefteca, ale w takim wypadku powiedzcie czy wierzyc danym z komputronika?

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Delta jest cichsza od Modecoma, może nawet od Chiefteca, wiem bo wszystkie miałem w rece i działaniu. Dane z Kompuszrota poprawne, ale i tak Modecom MC, Chief GPS i Delta mają identyczne ograniczenie sumaryczne na 12V i wynosi ono 25A

Bierz Chiefa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi