Skocz do zawartości
yuucOm

8800gt 512mb Czy 8800gts(g92)

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie jak w temacie. W nadchodzącym tygodniu kupuje nowe gpu i nie jestem pewien jakie :|.

Patrze po cena to gts'y chodzą poniżej 1k a gt koło 800zł :).

No i teraz mam pytania:

1. duża jest różnica w wydajności ? (z tego co widzę na różnych serwisach to bardzo mała - szczególnie na pclabie ;]. Procka moge krecić wyżej ale tylko do marków. Ustawienia na co dzień to są takie jakie są w sigu. Wiec mi sie wydaje, że nie zauważę różnicy miedzy gts(g92) a gt. Co Wy o tym sądzicie ? :)

2. gdzie można kupić najtańsze 8800gts (g92) ? (podobno są gdzieś jeszcze tańsze niż w skąpcu ;]).

3. jeżeli miałbym kupować gts'a(g92) to jakiego ? (imo najtańszego bo chyba wszystkie są takie same - mam racje ? :))

4. jeżeli miałbym kupować 8800gt to którego ? (ja sie zastanawiam nad dwoma palitami:

PALIT 8800GT 512MB 600/1800MHz

PALIT 8800GT 512MB 650/1900 MHz

Opłaca sie w ogóle dopłacać do Sonica ? No i czy jest jakiś inny 8800gt którego Wy byście mi polecili ? ;]

5. No i ostatnie pytanie: gdzie kupić najtańszego 8800gt 512 MB ? (są jakieś tańsze niż te ze skąpca ;]).

Z góry dzieki za pomoc ;).

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.arche.home.pl/osc/product_info....oducts_id=16341

Palit 725zł

~250zł taniej od GTS'a, a różnica w wydajności mała.

Będzie to najbardziej opłacalny zakup.

Dokładnie, też się zastanawiałem między GT a GTS, ale teraz ceny GT poszły w mocno w dół i chyba nie warto dopłacać ~25% gotówki do tych ~10-15% więcej wydajności.

A tu jest jeszcze taniej Galaxy:

http://www.arche.home.pl/osc/product_info....oducts_id=16403

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, też się zastanawiałem między GT a GTS, ale teraz ceny GT poszły w mocno w dół i chyba nie warto dopłacać ~25% gotówki do tych ~10-15% więcej wydajności.

A tu jest jeszcze taniej Galaxy:

http://www.arche.home.pl/osc/product_info....oducts_id=16403

No własnie nie ma nawet takiej różnicy w wydajności. W kilku wielu testach (np. na PClabie) gts był szybszy tylko o 2-5% od gt albo w ogole (na w miare podobnych zegarach). Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie jak ktoś planuje zakup Silencer'a to może brać od Galaxy.

Palit wyjdzie ~7-12zł drożej, ale przynajmniej ma jakieś porządne chłodzenie...

To samo pomyślałem ;).

Siliencera kupie ale później (pamietam go jeszcze z 5900xt i to było naprawdę świetne chłodzenie).

No to mam do Was ostatnie pytanie: które z 8800gt są najbardziej podatne na OC ? pality,galaxy, może asus ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi