Gość Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Witam W kwestii laptopów jestem zielony dlatego pytam Was. Jaki - mniej więcej - układ graficzny montowany w laptopach, odpowiada wydajności karcie graficznej (zwykłej, do kompa stacjonarnego) klasy nVidia 7600GS/GT? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) mniej więcej ;) mają one taki sam nr czyli 7600 obecnie 8600 a w zależności od producenta laptopa zmieniają się koncowe literki M - mobile(GO) czyli różnice w częstotliwości taktowania i spadek o kilknaście pnumtów jak między GT a GS GeForce Go 7600 GeForce Go 7900 i GeForce Go 7800 GeForce 8600M GS i GeForce 8600M GT GeForce 8800M GTX i GeForce 8800M GTS Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.html Mobilne karty graficzne - rozpiska osiągów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Consi Pit Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Karty w laptpach są dużo mniej wydajne od swoich deskopowych odpowiedników / gdzieś tak 30 % / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Tyle to ja wiem. Ta rozpiska też mało jak dla mnie czytelna, bo co mi po wynikach z 3Dmark, skoro nie wiem, jakie wyniki mają odpowiednie karty z kompów stacjonarnych. Nie wspominając już, że nie napisano tam na jakich procesorach są te wyniki. Tak wiec liczyłem tu na opinie kogoś, kto miał/ma w kompie taką 7600GT/GS i do tego ma laptopa, którego wydajność graficzną mozna z taką kart porównać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Consi Pit Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Wydaje mi się że porównanie wyników testów referencyjnych kart deskopowych i tych z laptopów powinno Ci sporo powiedzieć , ale skoro ta tabela nie jest dla Ciebie czytelna to sorry ... /wyniki kart deskopowych są do znalezienia / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...