Drozda Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) Witam Od razu zaznaczam że nie jest to temat typu popsuła mi sie karta i nie wiem co robić ;] Otóż wiem że jest to wina na 100% pamięci. I teraz do sedna dochodzę... Chciałbym sie dowiedzieć czy istnieje domowy sposób na sprawdzenie która kostka/kości są winne temu ? Słyszałem o takim zabiegu jak wylutowanie uszkodzonej pamięci (dokładnie 2 kostek - bo pamięci są parowane) i karta by po nim działała z mniejszą ilością pamięci. Mam dostęp do Hot Air, także by nie było problemu je wylutować, jedynie do lutowania było by gorzej.. także nie mogę sobie sprawdzać po kolei kostek ;) Edytowane 28 Stycznia 2008 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Domowym sposobem nie sprawdzisz,która kostką padła. Zanim zaczniesz coś grzebać w sprzęcie, to ściągnij sobie RABITA czyli radeon bios editor. Zgraj bios karty na dysk i spróbuj w rabicie zmniejszyć ilość deklarowanej pamięci. Zrób flash i sprawdź karte. To może pomóc. Wylutowanie kostek bez edycji biosu spowoduje, że karta się już nie uruchomi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Dzięki za wskazówkę ;] O kartę to sie nie martwię, bo jak padnie to pech.. dostałem ją za friko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Dzięki za wskazówkę ;] O kartę to sie nie martwię, bo jak padnie to pech.. dostałem ją za friko ;)Tutaj napisz: http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=294505. Wiem, że naprawiali też grafiki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...