disaster3 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Siema, W zwiazku z moim problemem w tym watku http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2895659 mam mozliwosc zamiany swojego zasilacz'a Tagan 530 Watt U15 EasyCon (15/12/2005) na Topower'a 450 Watt P3 (10/06/2007) . Pytanie tylko czy warto. Pisze o zamianie 1:1 bez zadnych doplat z ktorejs ze stron. Z tego co zawazylem to roznica oczywiscie brak odpinanych kabli w Topowerze (co akurat chyba w moim problemie watek wyzej jest na +) no i linia 12V- slabsza o 4A. Moja ma 33A na 12V a ten Topower ma 29A. Teraz pytanie do znawcow: 1. Czy warto? 2. I czy ten Topower pociagnie moja konfiguracje z Siga? Pozdr., disaster3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Jeśli sprawna itp, to bierz tą P3 i się ciesz! Mocy spokojnie starczy, do tego dużo stabilniejsze naięcia będziesz miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Ja tam jestem z mojego P3 zadowolony :) wiec mozesz smialo brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 chyba jednak pojdzie pod mlotek ten Tagan i nie bede sie zamienial na tego Topowera. I teraz mam zagwozdke bo nie wiem jaki zasilacz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>. Wczesniej jak mialem Chieftec'a LBX problemu bym nie mial i wzialbym Be-Quiet Straight Power 500 Watt ale teraz majac Antec'a P182 mam troche problem bo musze sie z nim zmiescic i z tymi kablami. Przede wszystkim CISZA sie liczy, poza tym na Zenfiscie nie ma az tak duzo zdjec tego zasilatora a interesuja mnie kable, jak w nim wygladaja. Czy tez sa w oplotach? Czy tez maja na koncach np. PCI-e itp. jakies gow*** filtry, ktore tylko wydluzaja dlugosc wtyczki i brak jej wczesniejszej mozliwosci zgiecia. Tak mam np. teraz w TAGANIE i zeby podpiac wtyke PCI-e do 8800GT musialem wywalic HDD w tej budzie z sekcji srodkowej (ten gorny) bo bym jej nie wpial do karty. No i kolejna sprawa ze ten Be Quiet ma bardzo dlugie kable i to jest + . Pls o jakies info, sugestie, propozycje w tej sprawie. Licze przede wszystkim o wypowiedz ZENFIST.PL, Benito i Svende bo z tego co widze na tym forum to "kilka" zasilaczy przewinelo sie przez ich rece :) jak i rowniez innych opinia rowniez mile widziana w pomocy podjecia decyzji w sprawie zasilki. Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Nie pisałeś nic o sprzęcie, ale nawet jakbyś zmienił proca na mocniejszego i zrobił sli z 88gt, to wystarczy Ci 450W. BQ SP jest dobrym wyborem, razem z HX wiedzie prym w kategorii ciszy, do tego jest bardzo mocny i dobrze wykonany. Oplot masz na każdej wiązce przewodów, są bardzo długie i jest ich bardzo dużo. Jednak mógłbyś zwrócić uwagę także na BQ DP P7 - PRO. Zasilacz nowy, dopiero się na rynku pojawia i dopiero pojawiają się wstępne opinnie. W porównaniu do SP przemawia za nim na pewno modularne okablowanie, co Ciebie na pewno bardzo zadowoli. Poza tym ma według mnie najlepzy sposób na te kable ze wszystkich możliwych ( tylko 24pin jest na stałe, resztę możesz odpiąć ). Kosztuje za to dużo więcej. Wstępne opinie potwierdzają jego cichą pracę na poziomie BQ SP. Jest temat o tym PSU i możesz tam o nim poczytać. Piszę o nim, bo myślę, że to może byc najciekawsza propozycja, jak dla Ciebie. możesz poczekać i poczytać opinnie, ktorych z czasem na pewno więcej się pojawi i wtedy spokojnie dokonać wyboru, albo teraz samemu zarezykowac i podzielić się doświadczeniami z innymi. Ewentualnie masz jeszcze Corsaira HX520 ( też modularne okablowanie ) i jest równie cichy, jak w/w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 dzieki za info ale przeanalizowalem kilka kwestii. 1. Obecnie mam Tagan'a dl. 170 mm i juz z kablami mam problem bo dochodza do wiatraka na dole w tej budzie. wiec idzie po mlotek 2. BQ P7 DP - fajny i pewnie byl go łykną ale ma 180 mm dl. i juz wogle bylaby masakra o wiatraku na dole moge zapomniec 3. Corsair HX 520 - fajny dl. 150 mm (czyli 2 cm krotszy niz moj obecny Tagan) i kable odpinane - temat do zastanowienia sie. 4. BQ SP 500 Watt - dl. 140 mm (czyli najkrotszy) ale nie ma kabli odpinanych. Za to ma je najdluzsze i moge chyba mimo wszystko w tej obudowie najbardziej nimi pomanewrowac na tylnej sciance obudowy zeby wjechac z wtyczka 24 pin i 4+4 pin na plyte glowna kwestia wyboru chyba rozstrzygnie sie miedzy poz. 3 i 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 2. BQ P7 DP - fajny i pewnie byl go łykną ale ma 180 mm dl. i juz wogle bylaby masakra o wiatraku na dole moge zapomniecPrzecież on jest dłuższy, nie wyższy, więc wentylator na tyle zamontujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Przecież on jest dłuższy, nie wyższy, więc wentylator na tyle zamontujesz. chyba sie nie zrozumielismy. Chodzi mi o ten wentyl, ktory jest na samym dole co odgradza sekcje dyskow od zasilacza. jak kupie dluzszy zasilacz od tego co juz mam a BQ P7 DP jest dluzszy od mojego obecnego TAGAN'a, wiec z tym wentylem bede mogl sie pozegnac. Zalaczam fote Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Wywal ten wentyl stamtąd... no niczego on tam się nie przydaje, uwierz mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Zasilacz juz poszedl i teraz nie wiem juz co mam brac: 1. http://zenfist.pl/corsair-cmpsu520hxeu-520w-p-1486.html - fajny ma odpinane kable i ma tylko 150 mm dl. 2. http://zenfist.pl/be-quiet-dark-power-p7pro-450w-p-1988.html - fajny ma odp. kable (dlugie kable) ale ma kurde 180 mm dl. 3. http://zenfist.pl/be-quiet-straight-power-...v-2-p-1055.html - ma dlugie kable jest krotki 140 mm dl. ale nie ma ich odpinanych (a w sumie jest chyba bardzo solidnie zrobiony) 4. http://zenfist.pl/chieftec-cft560a12c-p-300.html - i fan swap (ale szkoda gwary ;/) kurde nie wiem co brac zalezy mi na cichym solidnym zasilaczu. Musi byc cichy bo troche zainwestowalem w chlodzenie do kompa jak w sigu. No i nie wiem teraz co brac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Bi kłajet P7 ew. Chieftec + np. Acutake. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Dobra wybor padl na Chiefteca CFT 560A-12C bede go mial (oczywiscie nowka z gwara) za 275 PLN mysle ze to niezla okazja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...