Skocz do zawartości
Korkodyl

X-fi Gamer - Digital Out (flexijack) - Nieaktywne

Rekomendowane odpowiedzi

Nie moge ustawic swojego x-fi do wypuszczenia sygnalu digital do ampa :(

Zatrzymalem sie na opcji "flexijack mode" ktora jest po prostu nieaktywna.

Co robie nie tak?

Kabelek digital napewno sprawny - przy audigy nie mialem zadnego problemu.

Jak zmusic gamera do wspolpracy z ampem poprzez to wyjscie?

Pomozcie bo bladze juz ze 3 godziny :(

Acha - kombinuje pod Windows XP + najnowsze sterowniki wiec powinno dzialac podobno...

Edytowane przez Korkodyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jest takie okienko wyboru, jak w mic, ze w mic w zaawansowanych zaznaczasz "mic 20db boost"

tak w play/volume czyjak to zwą, jak odpalisz zaawansowane powinno sie pojawic okienko do zaznaczenia enable digi out

w przeciwnym przypadku działa jako mikrofon

u mnie dziala na logitechach bez problemu na cyfraku...

mic leci zaś z panela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jest takie okienko wyboru, jak w mic, ze w mic w zaawansowanych zaznaczasz "mic 20db boost"

tak w play/volume czyjak to zwą, jak odpalisz zaawansowane powinno sie pojawic okienko do zaznaczenia enable digi out

w przeciwnym przypadku działa jako mikrofon

u mnie dziala na logitechach bez problemu na cyfraku...

mic leci zaś z panela

Kurcze - no nie ma tego :(

Ja pierdziele co za sterowniki - to jakas masakra jest

Edytowane przez Korkodyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra - sprawa jasna.

X-Fi Gamer NIE POSIADA BEZPOSREDNIEGO WYJSCIA ktorym mozna wypuscic sygnal cyfrowy do amplitunera.

Zeby mozna bylo to zrobic potrzebny jest dodatkowy panel...

Ale kanal :(

ja mam podobny problem tylko że mam x-fi music i też nie potrafie puścić na cyfrowe mam logitechy z-5500. problem będzie w tym samym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem takie cos http://www.driverheaven.net/audio-general-...tal-output.html

W sumie to by sie zgadzalo. W moim gamerze flexijack jest optykiem i swieci. Po puszczeniu DTS pojawia mi sie informacja kolo zegarka ze sygnal jest wypuszczany. Jak znajde przejsciowke optyka na jacka to przetestuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież na gamer dwa piny z pinow oznaczonych jako spdif io służą jako coaxial, wystarczy przelotkę sobie zrobić z 2pin na chinch i podłączyć pod to coaxial i idzie 5.1 no problem na wzmacniacz. właściwie to gamer pod tym względem lepszy od XTREME music itp. bo jak widać ma i optyk i coaxial, i jeszcze jak się tam podepnie to flexijack pozostaje wolny...

FOTKA na dowód (jeśli dobrze pamiętam to te dwa piny służą za wyjście SPDIF właśnie)...

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi