sideband Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 (edytowane) Jestem na bieżąco :wink: , ale 171.23 to extremalne bety stworzone pod Hybrid SLi , ale są przyzwoite. Dajcie troche czasu , bo musze potestować viste sp1 i oblukać stery pod viste :wink: 169.39 nie mają wsparcia dla G92 :wink: , ale to się doda B-) . Zapomniałem dodać , chyba 2dni temu updatowałem 169.61. Odnośnie zmian to odchudziłem pliki nvgames.dll , nvwss.dll , nvViTvS.dll , nvMoblS.dll , nvMccsS.dll , nvDispS.dll w sumie straciły ponad 2mb efektem tego jest troche szybciej działający control panel. Edytowane 13 Lutego 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 z tego co wyczytalem to 169.39 maja podobna wydajnosc do 169.38/169.32 - glownie w UT3 171.17 - sa najwydajniejsze w UT3 ale sa dosyc stare (datowane na 5 stycznia) no ale ogolnie czekam na twoje modyfikacje side :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) @sideband jesli mozesz to zdradz co dokladnie robisz z oryginalnymi sterami? odchudzasz je tylko ?czy tez jakies swoje kombinacje w plikach robisz?!i czy sa jakies tego wymierne korzysci oprocz miejsca na dysku? Edytowane 14 Lutego 2008 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mission123 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Orientuje się ktoś może jakie są najlepsze stery pod Call Of Duty 4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) 169.39 nie mają wsparcia dla G92 :wink: , ale to się doda B-) . A no właśnie od której wersji jest wsparcie dla G92 ? No i jakie byś od siebie stery polecił pod CoD4 i UT3/MOH:A/Bioshock/GOW ? W Crysis raczej mało gram. No i druga najważniejsza sprawa to czemu na twoich sterach nie mogę ustawić odświeżania większego niż 85 hz na moim CRT'ku 17? Na sterach XG nie mam z tym problemu. Żeby nie było monitor obsługuje 100hz przy rodziałce 1024x768 ,a tu max 85hz. Jakaś rada? (poza zmianą monitora :D) BTW tak po za tym to stery masz bardzo dobre. Edytowane 15 Lutego 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 jesli chodzi o gry na enginie UT3 moge polecic stery 171.17 (z tego co udalo mi sie zauwazyc z testow na guru3d) jednak bym czekal na modyfikacje od side, ja teraz uzywam 169.38 i zero problemow (na 169.61 mialem drobne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 @Devil "odznacz hide modes that monitor cannot display" w zakładce monitor :wink: , po odznaczeniu będziesz mógł ustawić nawet 200-240hz :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Side dzięki,ale nie mam komputera od wczoraj i wiem o tej opcji jeszcze chyba za czasów windows 95 ;) Tak mam na sterach 169.09 Ale wgrałem już 169.32 i jest już do wyboru 100hz. W Crysis jest jakby płynniej w momentach gdzie ten FPS najbardziej spadał. W Quake4 nie dostrzegłem żadnego spadku FPS . Jak i w Prey ,więc OpenGL działa jak należy. BTW. W CP jest taka opcja jak Texture Filtering - Quality czyli jakość filtrowania teksturek. Domyślnie jest ustawione na "High Performance " ,ale na sterach XG 169.61 domyślnie jest ustawione na "Quality" czyli jakość. Więc co najlepiej ustawić ? W grafice jakoś nie widzę zbytnio różnic, ale mogę się mylić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Jutro zrobie update 169.09(w 167.58 naprawiony) , bo mają błąd odnośnie odświeżania. Narazie robie test sterowników. Odnośnie ustawień to zostaw tak jak jest :wink: , jeżeli chcesz mieć rzeczywiście lepszą jakość obrazu to zapodaj profile quality :wink: Edit: Niestety UT 2007 nie nadaje się do testowania sterowników , jest zbyt duża niepewność pomiarowa :wink: Edytowane 15 Lutego 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) side, mam pytanie kiedy zmodujesz stery do XP? (169.39, 171.17, 171.23) bo widzialem na twojej stronie juz zmodowane 169.39 ale dla Visty :) btw. wlasnie pojawily sie na guru3d 171.23 ale WHQL - testuje je teraz :) Edytowane 16 Lutego 2008 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 czy ktos tu uzywa tv-out na tych sterach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Ludzie co się dzieje z tymi sterami pod Vistę 32-bit. W grach dziwnie zachowuje się V-Sync. Nawet jak go ustawie w sterach i w grze to ścina obraz (przy szybkich ruchach myszką pojawiają się takie pasy), mam LCD więc musi ta opcja być zaznaczona. Dodam, że takie same stery pod XP na takich samych ustawieniach wszystko chodzi OK. Co jest z tą Vistą. Mówię o sterach 169.38 i tych najnowszych betach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Przez min tydzień nie będzie dostępu do sterowników z ftp , nowe sterowniki będą pojawiać rzadko lub wogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...