Skocz do zawartości
kristo1

Pc - Media Center

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

planuję złożyć zestaw typu Media Center, komp ma być podłączony przede wszystkim do projektora działającego w natywnej rozdzielczości 1280x720 i komputerowej max 1280x1024.

Na sprzęcie mam plany oglądać filmy w hd i grać, dodatkowo satelitka i kanały w hd. Wszystko to na projektorze o rozdzielczościach jak wyżej napisałem. Zależy mi na płynnym odtwarzaniu filmów hd i graniu na max detalach, jednak w rozdzielczości max 1280x1024. Komputer będzie w obudowie desktop typu media center, wszystko musi cicho działać. Proszę o propozycję/pomoc w złożeniu odpowiedniego zestawu za kwotę max 3.000 zł z jednoczesnym założeniem, że jak się da taniej, to tym lepiej:)

Będę wdzięczny za wszelkie rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Proponuje rozejrzec sie po forum zanim cos napiszesz ;]

Po to ludzie robia gotowe zestawy zeby było jak najmniej takich postów..

Procesor : Intel Core2Duo E8200 - 559 zł

Płyta Główna : Abit IP35 - 380 zł

RAM : OCZ 2GB 800Mhz - 135 zł

Karta Graficzna : BFG 8800GTS OC 512MB - 999 zł

Zasilacz: Corsair 450W - 220 zł

HDD : Samsung 250GB 8MB Cache - 199 zł

Napęd : NEC AD-7191S SATA LightScribe - 99 zł

RAZEM : 2591 zł

Do tego chłodzenie na procka Scythe Mugen ~150 zł i obudowa..Wybierz tutaj: KLIK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi