daniel11111 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) witam. wgralem do Asusa p5k pro najnowszy bios ale jest do kitu bo nie prowadzi ramu... chce wgrac starsza wersje ale nie wiem jak... jak normalnie w asusupdate zaznacze funkcje downgardu to i tak wyskakuje 'Fail to erase EEPROM. Please press button to try again or [exit] to abort.' klikam flash i to samo i nie da rady wgrac...nowszy asusupdate z zaznaczonym downgardem wyswietla: ''warnning! the bios image can't use in the motherboard. ( The EEPROM type incompatible'' ?? :///. jak wchodze do biosa i na dyskietce mam biosa to starszego biosa takze nie chce wgrac bo pisze ze to jest starsza wersja a mam nowsza i nie da sie wgrac... moje pytanie: jak mam wgrac starszego biosa inaczej?? z dyskietki moze jakos? hmm moze cos typu uniflash (czytalem ze wszystkie plyty mozna tym programem aktualizowac) ale zaczne od tego ze nawet jakby to nagral cos na dyskietke... chodz nie wiem co dokladnie... to i tak nie wiem nawet co nacisnac podczas uruchamiania kompa zeby sie wlaczylo to cos z dyskietki.... bardzo prosze o pomoc i dokladnie krok po kroku jak mam to zrobic... z gory baardzo dziekuje Edytowane 1 Lutego 2008 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Ja uzylem opcji CrashFree Bios Pierw w trakcie flashowania tym samym biosem dalem reset Po restarcie uruchamia sie Crash Free wkladasz orginalne CD z sterownikami i niejako automatycznie flasciach!e biosem z plyty . Sprawdzone 2x ktos tam pisal ze moze nie zadzialac , ale sam Asus podaje ta metode za normalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 A nie działa WINFLASH/AFUWIN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) Orginalna płyta ze sterami w napędzie, a po włączeniu kompa Alt+ F2. Edit: co to znaczy, że nie prowadzi ramu? :blink: Edytowane 6 Lutego 2008 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...