Skocz do zawartości
daniel11111

Downgarde Biosu

Rekomendowane odpowiedzi

witam. wgralem do Asusa p5k pro najnowszy bios ale jest do kitu bo nie prowadzi ramu... chce wgrac starsza wersje ale nie wiem jak... jak normalnie w asusupdate zaznacze funkcje downgardu to i tak wyskakuje 'Fail to erase EEPROM. Please press button to try again or [exit] to abort.' klikam flash i to samo i nie da rady wgrac...nowszy asusupdate z zaznaczonym downgardem wyswietla: ''warnning! the bios image can't use in the motherboard. ( The EEPROM type incompatible'' ?? :///. jak wchodze do biosa i na dyskietce mam biosa to starszego biosa takze nie chce wgrac bo pisze ze to jest starsza wersja a mam nowsza i nie da sie wgrac...

moje pytanie: jak mam wgrac starszego biosa inaczej?? z dyskietki moze jakos? hmm moze cos typu uniflash (czytalem ze wszystkie plyty mozna tym programem aktualizowac) ale zaczne od tego ze nawet jakby to nagral cos na dyskietke... chodz nie wiem co dokladnie... to i tak nie wiem nawet co nacisnac podczas uruchamiania kompa zeby sie wlaczylo to cos z dyskietki....

bardzo prosze o pomoc i dokladnie krok po kroku jak mam to zrobic... z gory baardzo dziekuje

Edytowane przez daniel11111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzylem opcji CrashFree Bios

Pierw w trakcie flashowania tym samym biosem dalem reset

Po restarcie uruchamia sie Crash Free wkladasz orginalne CD z sterownikami

i niejako automatycznie flasciach!e biosem z plyty .

Sprawdzone 2x

ktos tam pisal ze moze nie zadzialac , ale sam Asus podaje ta metode za normalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orginalna płyta ze sterami w napędzie, a po włączeniu kompa Alt+ F2.

Edit:

co to znaczy, że nie prowadzi ramu? :blink:

Edytowane przez markee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi