Skocz do zawartości
QwaS

Karta TV

Rekomendowane odpowiedzi

witam

zamierzam kupic sobie karte TV i podlaczyc ja sobie do kablowki niestety kablowka w moim bloku jest troche slaba. kumpel ma lifeview 98 czyli nic specjalnego ale jakosc obrazu jest naprawde slaba (jakies poprzeczne linie mu sie robia szumi ect). slyszalem ze mozna do kabla podlaczyc zasilacz antenowy taki jak sie podlacza do telewizorow zeby wzmocnic sygnal. czy jest to prawda i czy rzeczywiscie ktos tak robil a jesli nie czy ktos wie czy sie karta nie spiep...??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też słyszałem o takim zasilaczu (wzmacniacz sygnału).Kumpel piętro wyżej też ma lifewiewa i też kijowy obraz.Ja natomiast kupiłem sobie kiedyś avermedia i odziwo u mnie było zajebiście.Wszystkie kanały szalały łądnie.Czyżby wynikało z tego że aver ma jakis w sobie wzmaczniacz sygnału?Nie wiem.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze tunery komputerowe potrzebują mocniejszego sygnału niz zwykły telewizor, po drugie sam zasilacz nic ci nie da bo to jest układ z anteną a w antenie znajduje sie wzmacniacz, pozatym poprzeczne(poziome kreski) linie to takzwany przeplot który na tunerach widać ze względu na większą częstotliwość obrazu a monitor a ściślej luminofor na monitorze nie ma takiej dużej bezwładności jak w TV. Nieraz widać na obraziew kilka brubszych pionowych białych pasów to też jest wina słabszego sygnału.

Najlepiej jest kupić sobie dodatkowy wzmacniacz np. Badmora z regulacją wzmocnienia (taki zasilacz z pokrętłem i metalową kostką) koszt ok 30-35zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj w jakims sklepie RTV lub elektronicznym a czy coś da to trudno powiedzieć dopuki sie nie podłączy i samememu nie sprawdzi.

Kiedyś gdzieś na forum czytałem że pomagały i inni tez go polecali ale mówie najlepiej sprawdzić bo w róznych kablówkach jest inaczej z poziomem sygnału jak innym pomogło to nie znaczy że tobie też pomoże :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...