Miszek Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Witam. Chciałem sprawdzić komputer bratanka pod kątem pracy zasilacza. Taką konfigurację muszę podłączyć pod mój zasilacz BQ SP 450W: Płyta główna: Abit AN7 Procesor: AMD Athlon XP 2500+ Pamięć: 1GB ( 2x 512 MB PC3200 DDR SDRAM ) Karta graficzna: NVIDIA GeForce 6600 GT 128MB Dysk twardy: Samsung 120 GB Czy zasilacz da radę? Wiem, wiem, na podstawie tabliczki znamionowej można stwierdzić, że śmiało mogę testować ten zestawik. Tylko nie wiem jak sprawi się zasilacz po podłączeniu starego konfigu, a w zasadzie chodzi o możliwość obciążenia linii 5V. Z góry dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Da radę spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 da radę, ale pomierz obowiązkowo napiecie na 12V, bo BQT mają tendencje do zawyzania, a ze słabym obciażeniem na 12V, może pójść zbyt wysoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszek Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 da radę, ale pomierz obowiązkowo napiecie na 12V, bo BQT mają tendencje do zawyzania, a ze słabym obciażeniem na 12V, może pójść zbyt wysoko. Svende. Jeśli 12V pójdzie za wysoko to zasilacz wyłączy się czy może coś sfajczyć w komputerku? Powinien się wyłaczyć , prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Moim zdaniem pod względem doboru zasilacza to jest "nowa konfiguracja". Abit AN7 ma gniazdo 4-pin 12V, 6600GT też jest zasilana z 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Svende. Jeśli 12V pójdzie za wysoko to zasilacz wyłączy się czy może coś sfajczyć w komputerku? Powinien się wyłaczyć , prawda?Wyłączy sie, ale dopiero jak dobije do 15,6V, bo wtedy zadziała OVP, wcześniej oczywiscie istnieje poważna możliwosć sfajczenia. Ja raczej piszę o podbiciu do 12,6-12,7 lepiej aby za długo na takim napieciu komputer nie pracował @Klaus: An7 było kilka wersji, dopiero druga, chyba taka lepsza i popularna miała zasilanie z 12V, bo zwykły An7 jakiego foty znalazłem nie ma P4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszek Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Dzięki za odpowiedzi. Ta wersja Abita rzeczywiście ma wejście P4 ale ja dowiedziałem się o tym dopiero jak ją zobaczyłem. Tak jak pisał Svende pierwsza rewizja nie miała tego zasilania procka. Ale wszystko jest już ok. Sprawa załatwiona. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...