Skocz do zawartości
Amelek

Czy Taki Zestaw Jest Dobry

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niestety już kupiłem taki zestaw, więc nie chce, abyście dali mi rady co zmienić, ale od razu chce powiedzieć że jestem designer i miłośnikiem OC. Kupiłem taki zestaw jaki kupiłem dlatego że chce, aby przede wszystkim ładnie się prezentował(patrz karta graficzna i kości pamieci) i kręcił.

Chciałbym się dowiedzieć czy dokonałem dobrego wyboru przy wyborze pamieci i ogólnie jaki macie pogląd na OC tego komputera. Czy moge osiągnąć więcej niż 3 GHz na tym procku ? Czy osiągnę 1000MHz na pamięci(pytam się, ponieważ nie wiem jakie oc osiągają te pamięci) ? Czy jest sens podkręcania karty graficznej ?

Mój zestaw:

Procesor : Intel Pentium Dual Core E2160Chłodzenie procesora: Scythe MugenPłyta Główna : Abit IP35RAM : PC6400 800MHz OCZ Reaper EB HeatPipe CL4 OCZ2RPR800EB2GK(2x1GB)Karta Graficzna : Radeon HD3850 Sapphire 512MB GDDR3 256bit 21121-00-50RZasilacz: Corsair 450WHDD : Samsung 250GB 8MB CacheNapęd : Pioneer DVR-215D SATAObudowa: Logic Sidewinder Silver(3 wentylatory 80mm+1x120mm)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak trochę nie czytacie ze zrozumieniem chyba, bo ten dział nazywa sie "CO KUPIĆ"

PS Jeżeli kopiłeś ten zestaw to zacznij podkręcać i zobaczysz jak daleko Ci pójdą ramy ale według mnie po co Ci takie pamięci do takiego procka? Po co aż tak mocny wiatrak do takiego procka? Nikt Ci nie odpowie czy przejdziesz granice 3ghz bo nie wiadomo czy nawet dojdziesz do tej granicy.

Wszelkie pytania o konkretny produkt, problemy z nim związane, porady itp. należy kierować w odpowiednim dla produktu dziale tematycznym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi