Skocz do zawartości
Sniper

DDRAM 256MB PC333 (SAMSUNG) (M368L3223-CB3) - dobry model ?

Rekomendowane odpowiedzi

jak nie sprawdzisz to sie nie przekonasz a jak beda syf,, to jeszcze tego samego dnia do sklepu i owiedz ze ci ich plyta nie wykrywa czy jakis inny kit i ze chcesz wymienic na inne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie sie wydaje że to są jeszcze te stare dobre TCB3. te co brały udział wteście tweaka. Nowe są z z oznaczeniem DTL- TCB3 a tamte co chodziły ponad 200 to były CTL-TCB3.

Jak sie myle to niech mnie ktoś poprawwi. Nie chce mi sie szukać tego na forum bo na 10000% to było pare razy wałkowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie to one sa srednie - pojda na 170-180Mhz MAX

Mam u siebie takie pamięci (DTL-CB3, jednostronne) i chodzą cały czas na 178MHz na najostrzejszych timingach. Testowałem je także na 200MHz i też spoko działały, również na najostrzejszych timingach.

Ogólnie w przypadku chipsetów Intela timingi są najłagodniejsze (trzymają się specyfikacji) i nie gwarantuję, że te pamięci będą tak samo szły na innych platformach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowalem te ktore maja D przed TCB3 .Kiszka jakich malo.Jedna 512 i dwie 256.Wszystkie chodzily tak samo.Nie wytrzymywaly 166 na najostrzejszych timingach,na najlzejszych i nap.2,85V dochodzily do 180.Wszystkie identycznie.Przypadkiem wpadla w moje lapki stara seria TCB0.....172 na najostrzejszych timingach i 2,75V.266 lepsze od 333.W zyciu juz Samsunga.A ile kosztowaly to nie wspomne.Wole juz Seitec kupowane jako no name w Action.Chodza jak w podpisie.190 na najostrzejszych i 200 na CL 2,5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...