noob.ek Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Hey, Mam już procka, pamięci i kartę graficzną (config poniżej). Brakującym ogniwem okazała się płyta główna. CPU: Pentium DC E2160 RAM: GoodRAM 2x1GB 800MHz CL5 K. GRAF. : Galaxy 7600GS (PCI-E) Teraz mam dylemat... którą płytę wybrać pod ten zestaw? Nie planuję żadnych zmian procka, ewentualnie kupno kolejnych 2GB RAM-u, lub/i wymiana grafiki. Myślę, że wszystko przemawia za mobo Quad-GT (5-fazowe cyfrowe zasilanie procesora, uGuru...), tylko czy to rzeczywiście nie będzie przerost formy nad treścią w przypadku E2160 na pokładzie? Cena? Podobna, różnica ok. 20-30zł. Przyznam, że jestem niecierpliwy, i IP35 mógłbym mieć dzisiaj/jutro, a na Quad'a muszę czekać co najmniej do środy... TYLKO TE PŁYTY MNIE INTERESUJĄ! Czekam na odpowiedzi... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Do e2160 to spokojnie bierz Abita ip35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob.ek Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Do e2160 to spokojnie bierz Abita ip35. Ok, ale dlaczego akurat IP35? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Bo abit ip35 jest na chipe p35 czyli nowszym.Do dwóch jajek starczy Ci spokojnie 4 fazy zasilania.Po co dopłacać do płyty na której nie zobaczysz róznicy. Ja bym brał p35 ale to od Ciebie zależy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...