Deiv Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Mam problem z tym co w temacie. Chodzi o to, ze podczas grania w Gunza online mam "nata" czyli lagi (pewnie duzo osob wie co to). Mam neo 1mb dzielona na dwa kompy, wlasnie tym routerem. Wiem ze gra ta korzysta z portow 7700 i ~7800. Ale to wszystko ;/ Mam instrukcje, probowalem juz wiele razy ale nie dam rady tego sam ustawic. Trzeba przekierowac porty, ale nie wiem co dokladnie wpisac i czy dodac 1 nowa rule, czy 2. Ping wynosi minimum 200 ;/ Trudno sie z tym gra. Prosze o pomoc ;] O to screen z ustawienia routera. To tu trzeba pozmieniac i uzupelnic, aby przekierowac porty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Coś Ci się kolego pomieszało. Przekierowanie portów nie pomoże Ci zlikwidować lagów. Jest natomiast wymagane, jeśli chciałbyś postawić serwer tej gierki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deiv Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Mój kolega ma inny router i też miał takie problemy, ale gdy przekierował porty to było normalnie. Objawia sie to tym ze komputer ma bledy w polaczeniu. Spowodowane sa tym te pingi. To na pewno to ;] Proszę o pomoc w przekierowaniu portów. Szczególy w moim pierwszym poście. Edytowane 9 Lutego 2008 przez Deiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Rule Flavor : RDR Rule ID: 1 IFF Name: All Protocol: ANY Local Address From: tu wpisujesz IP komputera na którym grasz Local Address To: j/w Global Address: puste w 3 ostatnich polach wpisujesz to samo, czyli zakres portów 7700-7800. Powinno wejść z myślnikiem, ewentualnie kliknij na "Any other port" i wybierz inna opcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deiv Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Zakresu portów nie da się wpisać w ten sposób - 7700-7800. Można tam wpisać liczbę czterocyfrową tylko. "Any other port" musi zostać. Tam są tylko do wyboru rodzaje, a any - to wszystkie. Wpisałem w Destination Port From 7700, w Destination Port To 7800, ale nie wiem co wpisac w Local Port. A na pewno nic nie trzeba zmieniać w Rule Flavor? Co do adresu ip kompa. Jak kupiłem router to nic tam nie ustawiałem. Mam na obu kompach wew ip, na jednym 192.168.1.1 a na drugim 192.168.1.2 Wiem że mogę na jednym ustawić zew, ale nie wiem jak. Ta instrukcja do routera jest beznadziejna. Mogę zrobić screena z ustawień routera. Orientuje sie ktoś może jak zrobić zew ip na jednym kompie na tym routerze? Edytowane 9 Lutego 2008 przez Deiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Instrukcja jak instrukcja, zawsze mało pomocna..., a Asmaxy niestety mają takie beznadziejne softy, że ciężko się tam połapać. Jeżeli nie wpisałeś żadnego IP to nie będzie na pewno działać, tam musisz wpisać właśnie IP wewnętrzne kompa na jakim masz tą grę, czyli 192.168.1.X. Edytowane 9 Lutego 2008 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Tu masz instrukcję do routera Jak dasz zakres portów to będą przekierowane na ustawiony local port Edytowane 9 Lutego 2008 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deiv Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 (edytowane) W local port próbowałem wpisywać i 7700 i 7800, ale dalej to samo ;/ Może trzeba coś w firewallu routera poustawiać ? Ale raczej tam all jest ok bo raz jak przekierowywałem porty do Emule, żeby mieć high id to wszystko było ok. Rzeczywiście Asmaxy są beznadziejne, ale pasuje to wkońcu przekierować tak jak ma być.. Edytowane 10 Lutego 2008 przez Deiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...