unnamed1337 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam!Ostatnio zakupiłem notebooka Fujitsu Siemens Amilo Pro V3515.W takim wypadku przydało by się go podłaczyć bezprzewodowao do Internetu.Oprócz tego będzie jescze 1 komputer(stacjonarny) połaczony przez Wi-Fi.Zdecydaowałem się na kupno routera.Moje wymagania to: 1.Zasięg w domu na piętrze w którym bedzie ustawionyu router(z tym sądze ze nie bęzie problemów) 2.Zasięg musi byc też w ogrodzie ;/ (oddalony o ok.7m od domu ) 3.Bezawaryjny 4.W cenie do 400 zł. 5.Najlepiej Linksys. Mój ISP to Netia(1mb/s) na linji POTS czyli Annex A.Ściany są z pustaków nie zbrojone działowe ok 15 cm natomiast nośne ok 35-40cm.Niestety roter moze byc w domu tylko w 2ch miejscach pomnieważ tam mam gniazdka telefoniczne. Z góry dziękuje za odp i pozdrawaiam całe forum PurePc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Linksys WRT54GL + soft Tomato + zwiększenie mocy anten i powinno być ok. Ja ostatnio sobie taki zestaw sprawiłem i działa elegancko. W całym domu pełny zasięg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 no i jeszcze modem ;) najlepiej jakis tani za 50zl ;] np ST 510 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Troche drogi zestaw jak tylko po to zeby udostepniac internet. NA twoim miejscu zastanowilbym sie nad routerem z wbudowana bramka voip. Cos z fritz np. 7050 lub z linksysa. Internet bedziesz mial bezprzewodowo no i domownicy sie uciesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...