Skocz do zawartości
Kro.Peko

Co O Tym Sądzicie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przymierzam się do kupna kowego kompika ale nie wiem czy za 3500 tys (250+-) wybralem optymalny zestawik prosze was o sugestie, podpowiedzi, odpowiedzi. :P Kompik Bedze glownie do grania, chce wkręcić z procka 4.0 Taki zestaw do tej pory złożyłem:

1 Listwa antyprzepięciowa Ever Komfort 74.00

2 Napędy optyczne Asus DVD+/-RW LightScribe 92.00

3 Obudowa Thermaltake M9 Black 227.00

4 Dysk twardy IDE/SATA Seagate 250 GB Barracuda 7200.10) 225.00

5 Wentylator procesora Scythe Mugen (Infinity) :blink: 152.00 Da na nim rade wykrecic ten procek do 4.0 Ghz ?? :unsure:

6 Karta graficzna GeForce 8800 GTS Asus 512MB TV & 2x DVI (PCI-E) 999.00 :lol:

7 Pamięć RAM GoodRam DDR2 2 x 1GB 800MHz PRO x2 404.00

8 Płyta główna Abit IP35 386.00 Usuń

9 Procesor Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 744.00

10 Zasilacz Zasilacz do obudowy Corsair CMPSU-520HXEU - 520W 349.00

Razem : 3652.00

Edytowane przez Kro.Peko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci tyle, że kosmiczne ceny w tym sklepie gdzie kupujesz

1.Listwe Ever mozna mieć za 40 zł w innym sklepie

2.OK

3.Wdług gustu

4.ok

5.Da nim rade

6.W innym sklepie za te 999 zł masz GTS, który jest o średnio 10% lepszy od GT.

7.Pamięć jeżeli uda Ci sie kupić PRO 900 to ok ale z pamięci mozna <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> OCZ 4 x 1 GB Reaper albo cos 2 x2 GB

8.Płyte Główną jeżeli bedziesz kupował w innym sklepie napewno duzo zaoszczędziesz na wszystkim więc mozna sobie pozwolić na coś fajniejszego np ASUS P5K PRO/ASUS P5K-E

9.OK

10.Mozesz wziąśc np Corsaira 450W ale jeżeli zalezy Ci na odpinanych kablach to ten co podałes moze zostać

CENY STRASZNIE WYSOKIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena tych goodramów to pomyłka, imho weź lepiej w ich miejsce 2x2GB normalne goodramy/kingstony i Ci jeszcze kaski zostanie, a jak chcesz coś efektownego to może Crucial Ballistix Tracert (poniżej 300zł za 2x1GB).

Dysk ok, byle z jednym talerzem - st3250410as

Chłodzenie da radę (Mugen to 'odświeżone' Infinity)

Płyta główna - jak u mattisa - asus p5k pro/p5k-e. Sam chyba dołożę do p5k pro :D

Zasilacz, jeśli chcesz odpinane kable to jak najbardziej :)

mattis jak kupi mobo w innym sklepie to go p5k pro wyniesie mniej niż ip35 ;)

-----Edit-----

mattis bo ceny są z komputronika ;D

ps1. nie zauważyłem że te goodramki to 4GB ;) jesli za 404zł to mogą być - ale raczej, a może raczej na pewno ich nie dostaniesz w sklepie

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy na asus p5k pro bede mogl tak wykrecic procka jak na abicie ?? ten abit podobno jest bardzo dobry do podkrecania a mi zalezy na podkreceniu procka do 4.0 : ) a pamieci do 1000 mhz na cl4 jak da rade. A co do tych goodramow to jest ich oczywiscie 4 giga i zastanawiam sie czy nie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tych 900 mhz. macie moze jakieś ciekawe testy tej plyty ?? asus p5k pro. A z zasilka to sam nie wiem jestem w kropce, tyle jest tych zasilaczy ze nie da sie wybrac idealnego bo ten jest troche drogi.

Edytowane przez Kro.Peko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciężko o jakiś duży test tej mobo w internecie. FSB ponad 500 to praktycznie standard. MaSell ją bardzo chwali, na E6850 zrobił 5004MHz (9x556), a do 4GHz wystarczy Ci tylko FSB w okolicach 445 (tyle to większość płyt zrobi)

Co do zasiłki, jeśli BQ jest za drogi to bierz Corsaira.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi