kostuch Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) Witam Chciałbym kupić regulator obrotów wentylatora taki do 15zł <_< Zamontowałem wentylator od starego procka na kartę graficzną i podpiąłem go do złącza na płycie głównej bo na karcie graficznej jest wejście 2 pin a ten wentylator jak wiadomo ma 3 pinowe wyjście. W BIOSie mojej płyty (GA-P31-DS3L) nie da się zmienić obrotów wentylatorów, w programie SpeedFan też niestety się nie dało. Więc zdecydowałem się na kupno regulatora obrotów. Jaki regulator wybrać? PRIMECOOLER AFSC1 - cena 8zł ZALMAN Fan Mate 2 - cena 9,99zł PENTAGRAM FREEZONE fan speed controller - cena 9 zł Chodzi głównie o jakość, żeby się nie spalił za tydzień. Może ktoś posiada taki i poleci? Najtaniej z przesyłką wyjdzie Pentagram Pozdrawiam Edytowane 11 Lutego 2008 przez kostuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 To jest wszystko to samo. Dokładnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostuch Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Szczerze mówiąc tak myślałem :) Ale chciałem się upewnić Ten wentylator ma 80x80mm a chodzi obecnie na obrotach ~2900 RPM i jest naprawdę głośno. Temperatura GPU (HD 2600PRO) ma 45 stopni w 3D (CoD4) a na tym oryginalnym wentylatorze Palita (55x55mm) miał 70 stopni. Więc różnica jest nie mała :) Nareszcie mogę kręcić ją do XT. Myślę że jak zmniejszę obroty na np 1500 RPM to będzie cicho?? Na starym procesorze (Athlonie 1,7XP) ten wentylator był cichy. Edytowane 12 Lutego 2008 przez kostuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zalman - łatwiej go przymocować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Zalman. Z moich doświadczeń z Pentagram nie polecam - padały :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...