Skocz do zawartości
MantisGhost

Mały Tani A Dobry

Rekomendowane odpowiedzi

hejo na wstepie zaznaczam iz nie znalazlem zadnego posta ktory by mi przypadl do gustu i odpowiedzial na watpliwosci -_-

Do rzeczy od dluzszego czasu zastanawiam sie na d kupnem laptopa ale nie bylejakiego.

Kapitał : 2700 i ani grosza wiecej

Tutaj rzecz nie taka prosta poniewaz ja nie chce krowy ktora wazy 3 kilo i jest wielka jak mastodont

oscyluje przy 12"-10".

Tak wiec tutaj moje pytanie czy znajdzi sie jakis dory laptop w takiej wielkosci zeby nie wazyl wiecej niz 1.5 kg no powiedzmy ze do tych 2kg z bolem przezyje powinien bycv w miare dobry mam na mysli to by odpalil co niektore gierki bo w czasac nudy pyknac sie przyda :) oczywiscie wymagany jest wifi, procek no dobrze by bylo gdyby byl to jakis 2 rdzeniowy, ramu to min 1gb z moziwoscia powiekszenia i teraz najwazniejsze laptop ma trzymac dlugo przy normalnej pracy czyli powiedzmy word i internet (wifi) bez 3 godzin to sie niezadowole :) (<-- tutaj prosze bez tekstow tpu 3 godziny to niemozliwe ludzie kurna 21 wiek lapki ktore kosztuja krocie trzymaja do 4 godzin wiec male tez by mogly bo to w zasadzie te same baterie tylko tam sa jakies porabane bluray'e itp duperele)

mam nadzieje ze ktos mi poleci cos dobrego :D

ja osobiscie znalazlem wzmianke o asusowskim eee

maly trzyma 3 godziny dysk od 2 do 8 gb (ale zbudowany z pamieci a nie ruchomych czesci)

proc mial bodajze 900mhz zdegradowany na 700 do 2 gb pamieci itp z tego co wiem odpalali na nim unreala 2003 :), obliviona, itp gierdce :D a ekranik mial 7"

jedyne co mnie w nim boli to troszke zamaly wyswietlacz maly dysk i brak dvd rw

ale ma podobno wyjsc w drugiejppolowie roku nowy eee z wimax 8, 9 i 10 " ekranikiem i bodajze core duo

jeszcze raz w skrucie:

maly laptop tani w miare dobry

No to czekam na wasze sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

male nowki kosztuja majatek...

ja kupilem x41 za 1200 zl na allegro ... parametry porownywalne z tymi powyzszymi... maszyna jest pancerna i naprawde robi wrazenie

a fujitsu jest po prostu plasitkowy, ten dell lepszy ale i tak sie nie oplaca jak dla mnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja podepne sie pod temat tylko ze mam nizszy budzet ale i tez nizsze wymagania - tzn pasuje mi uzywka, jestem duzy chlop wiec nie musi byc tez az tak maly i lekki (ale dobrzy zeby byl :P) :D lubie sobie pograc czasem.nie chcialbym wydac wiecej niz 1300-1500zl zastanawiam sie nad :

http://allegro.pl/item308952247_ideal_hp_n...vd_ati9600.html

lub:

http://allegro.pl/item311554711_dell_x300_...o_gratisy_.html

lub:

cokolwiek innego co mi polecice :D wiem ze bede musial dokupic ram do 1gb lub lepiej do 2gb (conajmniej 100zl :/) dysk nie musi byc az tak wielki (30-40 gb styknie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi