Skocz do zawartości
kuebk

Dysk Powoduje Freezy

Rekomendowane odpowiedzi

Freezy objawiaja sie w nastepujacy sposob, odpalam sobie tam dajmy na to 120-160 okien diablo 2, wlaczam sobie bota ktory sobie cos tam robi w kazdym oknie i niekiedy [chociaz ostatnio coraz czesciej] chytam freeza, wyglada to tak ze: dioda od dysku swieci caly czas, slysze ze wydaje z siebie taki dzwiek jak przy tescie burst z hd tacha, myszka dziala ale cala reszte zamraza.

Myslalem moze ze to problem z zbyt duza fragmentacja swapa, wiec wylaczylem i zrobilem od nowa i sie zrobilo w 1 kawalku 6gb swapa i nie za bardzo pomoglo.

Zaczelo sie to dziac jak przeszlem ze xp 32bit na xp 64bit [przynajmniej tak mi sie wydaje] najpierw raz na ruski rok a potem coraz czesciej, tylko ze wczesniej nie zamrazalo to okienek diablo a teraz zamraza.

Znajomy ktory robi podobne triki do mnie powiedzial ze mial tak kiedys i pomogla wymiana zasilacza, w sumie przy zmianie na 64bit dorzucilem dodatkowe 2gb ramy i zmienilem windowsa i jakos od poczatku uzywania 64bit mi to towarzyszy ale z drugiej strony nie wydaje mi zeby ten corsair okazal sie za slaby po dorzucenie 2gd ramu.

Dzieki z gory za wszelkie rady. ;)

Edytowane przez kuebk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi