Skocz do zawartości
Aurora001

Microsoft Intelli Explorer 3.0 - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

W miare standardowy problem z IE3.0 i jej ukladem optycznym. Po prostu co jakis czas wylacza sie / wlacza itd. w wyniku czego praktycznie nie da sie jej uzywac.

Niestety mam problem ze znalezieniem jakiegos rzetelnego zrodla na temat tego problemu chodz problem ten jest jak juz wspomnialem nagminny i pojawia sie w wiekszosci. Chcialbym wiedziec czy da sie temu zaradzic w jakis sposob. Ewentualnie z tego co slyszalem skrocenie kabla daje pozytywne wyniki ale ile w tym prawdy to nie wiem.

- Jak skrocic kabel? Jest to 1 zyla czy jak?

Wiem takze iz IE1.1 to jest to samo co IE3.0 tylko inny design i brak MOUSE5 wiec teoretycznie moznaby bebechy przerzucic. Niestety jak to jest z tym MOUSE5 wtedy?

Zadaje duzo pytan poniewaz microsoft tak zmontowal przednie srubki iz nie szlo ich odkrecic, podejrzewam iz byly klejone i teraz gwint mam tak zniszczony ze nie mam jak ich odkrecic, jak sie ich pozbyc aby nie zniszczyc obudowy? Rozumiem ze trzeba bedzie raczej rozwiercic :(

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm przerzucenie bebechów nic nie da... mam IE1.1 ... na K7VT2 też mi gasła co jakiś czas ... teraz tak jakby mniej, przynajmniej ani razu podczas używania (a brat sporo gra, przedtem narzekał a teraz nie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tu raczej chodz i o koszta kupienia nowej IE1.1 i IE3.0

Ponad 2x taniej wyjdzie kupienie IE1.1 i wrzucenie bebechow do 3.0

Ale fakt faktem cos jest na rzeczy z IE3.0...

Mysz zaczela wylaczac sie kolo wrzesnia 2007 i to bardzo czesto w dodatku tak iz trzeba bylo USB wylaczac/wlaczac z portu, od tamtej pory w zasadzie przelezala do przedwczoraj w swoim pudle i tak dla niczego zabralem ja i podlaczylem, dosc dziwne bo mysz pracuje calkiem calkiem, dosc rzadko gasnie ale jak juz to po chwili wstaje.

Mysz ma swoje lata nie powiem, ponad 9 lat (!!!), pewnie przesliznela sie ladne pare tysiecy km w dodatku co niespotykane jednolity plastikowy laminat w mojej IE3.0 wytarl sie jakby ktos ja wypolerowal papierem sciernym na lusterko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby dlaczego? Jesli bym wrzucil cale bebechy od nowej IE1.1 do starej obudowy 3.0 nie ma prawa nie chodzic jak powinno.

Problem przygasania jest tylko i wylacznie problemem myszki, nie osprzetu kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja napisałem w pierwszym moim poście, że mam 1.1A i mi też przygasa, przynajmniej przygasała jak miałem płytę na Socket A ... teraz tak jakby przestało, przynajmniej podczas pracy nie stwierdziłem :)

Edytowane przez barat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowisz o przygasaniu diody led na tylku myszy czy wylaczaniu sie mechanizmy optycznego przez co nie da sie nic zrobic mysza?

Jesli to drugie jest to spowodowane w 100% mysza, a nie komputerem, jest to problem dotykajacy wiekszosc IE po jakims czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi