stelma88 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Mam problem poniewaz w sklepie w ktorym kupuje komputer nie ma na stanie OCZ Platinum Rev 2 2x1Gb 800MHz tak polecanych w tematach z zestawami. Wiec jesli nie te pamieci to jakie? Zaznaczam ze cena ~150zl i 2x1Gb na 800MHz I jeszcze przy okazji zeby niepotrzebjie zakladac drugi temat czy taki zestaw ujdzie? CPU --> Intel C2D E8200 MoBo --> Abit IP35-E GPU --> Palit GF8600GT 256MB DDR3 Sonic+ RAM --> ?? HDD --> Seagate Barracuda 7200.10 250 GB ST3250410AS DVD-RW --> Samsung SH-s203N SATA + buda z zasiłką Calosc ~2000zl Edytowane 15 Lutego 2008 przez stelma88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 To może Patrioty albo szukaj GoodRamów PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalbar Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 nie kupuj tylko Geil'ów, gdyż one lubią odmawiać posłuszeństwa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 + buda z zasiłką Mam nadzieję, że to nie zasiłka z gatunku Tracer, Feel, Codegen, Megabajt ? ... Swoją drogą faktycznie , jak nie ma OCZ na stanie i nie ma możliwości ich zamówienia (na przykład na jutro... na za dwa dni, na poniedziałek ...) to możesz pomyśleć o Patriot LLK albo GoodRam Pro :) W to, że A-Data Vitesta 800+ będą mieli raczej wątpię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stelma88 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Zasilka Modecom :P No wlasnie facet w sklepie mowi ze ma A-Daty @ 800MHz ale czy to jest dokladnie ten model o ktorym piszesz to nie wiem :/ W razie czego, brac je? A konfig ogolnie dobry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Modecom ale nie FEEL. Ogólnie fajny config ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 a jaki problem jest wziąćramy osobno np. z allegro ? gwarancja i tak wieczysta jest ... akurat ramy to najmniejsza czesc jednostki wiec mysle ze to zaden problem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Jeśli te A-Data wyglądają tak: http://allegro.pl/item308046577_a_data_vit..._x_1gb_800.html To możesz brać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Patriot 800 LLK CL4 jak mają na stanie ,albo z Allegro http://www.allegro.pl/item306899793_patrio...4_megamoc_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stelma88 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Zasilka niestety FEEL III :/ Jestem uparty dlatego caly zestaw chce <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> w jednym sklepie :) W sklepie sa i te A-Daty i te Patrioty wiec... ? :P No i niestety kolejna przykra zmiana... :/ Nie maja tez plyty Abita (wszystkie inne komponenty juz sprawdzilem i sa cale szczescie na stanie)... Czy Gigabyte GA-P35-DS3L bedzie dobrym wyborem? Edytowane 15 Lutego 2008 przez stelma88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuZeK Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 jak juz to: Gigabyte GA-EP35C-DS3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Zasilka niestety FEEL III :/ Jestem uparty dlatego caly zestaw chce <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> w jednym sklepie :) W sklepie sa i te A-Daty i te Patrioty wiec... ? :P No i niestety kolejna przykra zmiana... :/ Nie maja tez plyty Abita (wszystkie inne komponenty juz sprawdzilem i sa cale szczescie na stanie)... Czy Gigabyte GA-P35-DS3L bedzie dobrym wyborem? Człowieku zmień sklep ,albo nie bierz budy z zasiłką i kup osobno jakiegoś Modecoma 350 (ale nie feel) ,albo dołóż trochę i kup Amacrox 400 W. Bo cały ten twój zestaw jest do niczego z tym zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Człowieku zmień sklep ,albo nie bierz budy z zasiłką i kup osobno jakiegoś Modecoma 350 (ale nie feel) ,albo dołóż trochę i kup Amacrox 400 W. Bo cały ten twój zestaw jest do niczego z tym zasilaczem.FEEL III spokojnie da rade one nie padają jak I i są ciężkie. Edytowane 15 Lutego 2008 przez tobster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stelma88 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Sklep jest dobry, jeden z lepszych w moim miescie. Bo przeciez nie pojde do komputronika ;) @ Buzek: a czemu polecasz Gigabyte GA-EP35C-DS3R? moze jakies male uzasadnienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Ogólnie zestaw spoko. Dwie rzeczy jak do tego zestawu mi nie pasują. Pierwszą rzeczą jest karta. Jeśli chodzi ci o gry to dozbieraj lepiej kase na Radeona 3850 lub 3870 jeszcze lepszą rzeczą będzie dozbierać kasę na jakiś model 8800GS lub 8800GT. Ten 8600GT jest praktycznie dwa razy wolniejszy od 3850. Niby masz wersje Sonic ale to jest tylko około 10% większej wydajności. Drugą rzeczą to jest ten nieszczęsny zasilacz. Ja bym nie ryzykował go podłączać. Lepiej wejź Amacrox 450W/Antec 380W/Pentagram 460W. Jednak jak już kupiłeś karte tą 8600 GT no to pozostaje ci tylko zmienić zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuZeK Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 wersja, ktora ja podalem roznisie od Twojej tym, ze juz standardowo pociagna e8x00, ma obsluge raid, malo jest komentarzy w necie, a wiec nie ma z nia wiekszych problemow :) gigabyte dobra firma :) ja niedlugo kupuje ta plytke pod 8200 + pamieci OCZ, moze jakiegos maksymalnego oc nie bedzie, ale dla normalnych uzytkownikow to chyba dobry wybor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Jak nie Abit to ja radzę DFI BLOOD IRON lub Foxconn P35A-S Edytowane 15 Lutego 2008 przez magistrala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stelma88 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Karta graficzna zostanie taka jaka jest poniewaz mam bezwzgledny limit 2000zl. Procesor kupilem troche ponad ta karte ale to dlatego ze za kilka miesiecy sprzedam wlasnie ta karte a kupie jakas z serii 9. Pogadam jeszcze ze sprzedawca o tym zasilaczu i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jutro ide juz do sklepu zlozyc zamowienie. Jak dostane kompa to powiem co z tego wyszlo i jak sie sprawuje :) P.S To brac A-Daty czy Patrioty? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 A-daty i patrioty obje pamieci dobre Ja chyba bym wziol te A-Daty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Ja bym wolał A-Daty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...