Skocz do zawartości
Sowietas

Sprzet Do 7000zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam do dyspozycji 7000zl jak w temacie na kompa, niestety to obejmuje tez monitor plaski i drukarke wielofunkcyjna. Reszta jest na sprzet po za myszka, klawiatura i jak by sie udalo to i dyskiem twardym (jak sie uda miec choc jedno zlacze ATA na plycie). Prosze o porady dotyczace tej ze sprawy. Oczywiscie jak na plycie nie bedzie miejsca na ATA dla twardego to juz ewentualnie bez zlacza ATA ale uwzgledniajac wtedy w wydatkach dysk. Licze na pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7k zł na sprzet widze ze tu rywalizacja kto da wiecej za kompa chwile wczesniej bylo 6k:P (zart)

CO do monitorów to sie wogóle nie znam i obstawiam że 2000 zł na to trzeba wydać mniej wiecej.Urządzenie wielofunkcyjne najprostrze kosztuje 200 zł

Na reszte sprzetu zostaje 4800 zł (SLI)

MOBO:ASUS P5N-T Deluxe (nforce 780i SLI) 830 zł /albo tańsza płyta na NF 750i

Procesor: E8400 750 zł

Chłodzenie procesora : Scythe Mugen 140 zł

Ram: 2x2GB OCZ TITANIUM 350 zł

Grafika : 2 x 88GTS 2000 zł

Zasilacz Corsair 550W 300zł

DVD: LG 100 zł

+buda 250 zł

W sumie 4720

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie naped z nagrywarka tez mam, a co do monitorow to za 2000 to juz jest naprawde z njawyzszej polki chyba :P . Sam sie nei znam na monitorach ale no na to wyglada ze za dobry mozna dac nawet duzo mniej ale niech ktos kto jest obeznany sie wypowie :D

Co do rywalizacji, hmmm... Nie jest to rywalizacja rzecz jasna, po prostu juz od dluzszego czasu sie przykladam do kupna sprzetu wiec z czasem zasoby pieniezne rosly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym bral tak: za 2k monitor + drukarka

a za 5k:

8400

8800gts

4gb ramu

dwa dyski na raidzie (ten stary tez se mozesz podpiac)

Creative Sound Blaster X-Fi Platinium Fatal1ty Champion Series

Creative GigaWorks ProGamer 5.1 G500 retail

jakas kozacka buda + dobre chlodzenie

nie bawilbym sie w sli, tylko poszedl np w strone ciszy(chlodzenie+dobra buda) i dobry dzwiek (glosniki + karta dzwiekowa)

ja bym tak bral, bo wtedy bylbym na pewno bardziej zadowolony :) lubie dobry dzwiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze napisales Buzek, ze Ci sie wydaje, jak gosciu chce na kompie grac to nie wciskaj mu jakiegos creativowego belkotu marketingowego, na 1x8800GTS moze teraz pograc w max (poza wyjatkami, wiadomo) ale pozniej moze juz byc inaczej a takiego sprzetu to sie na pol roku chyba nie kupuje, co?

ps. Creative i dobry dzwiek? Chyba lubisz dobra reklame, jak dobry dzwiek to M-Audiophile lub Juli@. Poza tym dobry dzwiek =/ glosniki Creative niewiadomo za ile, starczy sredniej jakosci wzmacniacz + Altusy lub cos pochodnego.

Edytowane przez elomelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem na mysli taka za 300-400

mozesz wziac sprzet za 3-3,5k, ktory teraz bedzie sie swietnie spisywalm, a po jakims czasie wymienic grafike na mocniejsza... wydaje mi sie, ze jest to lepsza opcja niz pchac sie w sli (znowu napisalem, ze wydaje mi sie, bo nie jestem jakims ekspertem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne czy zależy Ci na ciszy . Jak nie chcesz mieć suszarki w budzie to szukaj GTS'a z dobrym chłodzeniem ,albo czeka Cie wymiana na takie jak ja ,albo S1 .

Ten Zotac wydaje się być atrakcyjny.

A może tak panowie 2x 9600GT ?

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi