arek7777777 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Cześć ,ostatnio chciałem zainstalowac linuxa ale miałem mało miejsca na dysku wiec z każdej partycji chcaiłem troche zabrać miejsca na jedną partycje pod linuxa , a ze nie wiedziłem jak to zrobic na windowsie to wszedłem w instalacje windowsa i tam usunołem 2 partycje i z nich utworzyłem 3 ,2 duzę i jedną mała te duzę były takie aby pomieściły te pliki które były na nich wcześniej .następnie zainstalowałem linuxa fajnie ale siostra chce wejśc na windowsa i te 2 duze partycje jak chce na nie wiejsc to pisze ze nie jest sformatowana i nie da się jej otworzyć I tu moje pytanie jak mam odzyskać te pliki ?? bo trche tam maiłem ważnych danych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Powiem tak - trzeba było trochę przed zabraniem się do pracy. Dane po prostu usunąłeś i w ich miejsce stworzyłeś puste partycje. Możesz próbować je odzyskać dane, ale pamiętaj, że nie wszystko da się przywrócić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Marians co twoj post wnosi do dyskusji ? Z tego co powiedziales usunoles partycje z danymi. Na ich miejsce utworzyles kolejne i zainstalowales linuxa ? W takim wypadku easy recovery i/lub wpisz wyszukiwarce (na forum i/lub na goolge) odzyskiwanie danych lub recovery. Oczywiscie bedziesz potrzebowal 2 dysku aby odzyskane dane na nim zapisac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...